16:07 07.11.2019

Вплив олігархів є проблемою в Україні - Тейлор

2 хв читати
Вплив олігархів є проблемою в Україні - Тейлор

Вплив олігархів, які можуть бути залучені в корупцію в Україні, є проблемою, сказав тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор під час закритих слухань перед кількома комітетами Палати представників.

"Це велика проблема на сьогодні. І це особливо велика проблема на сьогодні з новою владою... Вплив одного певного олігарха на пана Зеленського викликає особливе занепокоєння, ця людина - Коломойський, і його вплив зростає", - наведено в оприлюдненій у середу стенограмі висловлювання Тейлора.

За словами посла, він неодноразово висловлював своє занепокоєння із цього приводу в розмовах із президентом України Володимиром Зеленським та його командою, кажучи при цьому: "Знаєте, пане президенте, Коломойського не було обрано. Вас було обрано, а він, пан Коломойський, збільшує вплив у вашому уряді, що може призвести до вашого падіння".

Під час слухань Тейлор також розповів про те, що знає про розслідування стосовно екс-президента України Петра Порошенка, пояснивши, що саме він почув під час зустрічі з колишнім спеціальним представником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером і помічником Зеленського Андрієм Єрмаком 14 вересня. "Під час тієї вечері пан Єрмак і пан Новіков (позаштатний радник Зеленського - ІФ) узяли свої мобільні телефони і показали фото своїх родичів - один був братом, а інший - двоюрідним братом, - які були вбиті або поранені на сході. Вони показали це Курту і мені і сказали, що Порошенко відповідальний за це. Це був глибокий гнів на Порошенка, на емоційному рівні", - пояснив Волкер.

Раніше було оприлюднено інші стенограми, пов'язані з процедурою імпічменту президента США Дональда Трампа. Так, було опубліковано свідчення колишнього радника держдепартаменту США Майкла Маккінлі, що пішов у відставку в жовтні, та колишнього посла США в Україні Марі Йованович. Розмови з чиновниками відбувалися за зачиненими дверима.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА