Знято обмеження на роботу ломбардів та кредитних спілок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знято обмеження на роботу ломбардів та кредитних спілок

Особисті фінанси
2982
Кабмін зняв раніше введені на час карантину в Україні обмеження на роботу ломбардів та кредитних спілок.
Про це йдеться в повідомленні на урядовому порталі.
Також уряд розширив перелік дозволеної під час карантину господарської діяльності. Зокрема, дозволено продаж запчастин для транспортних засобів, у тому числі для тракторів та іншої с/г техніки; продаж добового молодняку свійської птиці; роботу всіх видів фінансових установ, у тому числі ломбардів та кредитних спілок.
Кабмін рекомендує аптекам працювати цілодобово, а магазинам – допускати відвідувачів в торгові зали в розрахунку не більше одного відвідувача на 10 квадратних метрів з дотриманням 1,5 метрової відстані.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше НБУ звернувся до Кабінету Міністрів з пропозицією дозволити всім небанківським фінансовим установам надавати свої послуги на період карантину, запровадженого владою в рамках заходів, спрямованих на протидію поширенню в країні коронавірусу.
  • “Сьогодні послуги з обміну валют, переказу коштів, небанківського кредитування, інші послуги небанківських фінустанов користуються значним попитом у населення”, – повідомляли в Нацбанку.
  • Обсяг виданих кредитів фінансовими компаніями склав 72,2 млрд грн (у порівнянні з 2018 роком зростання склало 52%), ломбардами – 18,2 млрд грн (зростання – на 11%) і кредитними спілками 2,7 млрд грн (зростання – на 15%). Більше половини (65%) від загальної суми виданих кредитів припало на фізичних осіб.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас