21:14 02.07.2019

Співпраця з МВФ залишається пріоритетом для влади України - Зеленський на зустрічі з першим заступником голови Фонду Ліптоном

2 хв читати
Співпраця з МВФ залишається пріоритетом для влади України - Зеленський на зустрічі з першим заступником голови Фонду Ліптоном

Президент України Володимир Зеленський у Торонто (Канада) під час зустрічі з першим заступником директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Девідом Ліптоном наголосив, що співпраця з МВФ залишається пріоритетом для української влади.

"Ми хочемо продовжувати наші відносини з МВФ. Я наголошую на цьому", - цитує Зеленського прес-служба глави держави у вівторок ввечері.

Президент зазначив, що Україна досягла макроекономічної стабільності, але цього поки що мало. "Ми будемо робити все, щоб Україна процвітала", - зазначив Зеленський і додав, що важливим завданням для української влади є економічний розвиток.

"Він також наголосив, що гарантує незалежність Національного банку України", - йдеться в повідомленні.

Глава держави висловив сподівання, що Верховна Рада наступного скликання, яка буде обрана на позачергових парламентських виборах 21 липня, прийматиме реформаторські закони.

Президент зазначив, що Україна налаштована проводити важливі реформи, спрямовані на сталий економічний розвиток. Зокрема мова йде про реформу правоохоронних органів, енергетичної сфери, великої приватизації і ринок землі. Він також повідомив про скасування понад 160 застарілих указів, які чинили тиск на бізнес.

Зеленський констатував, що сьогодні економіка України зростає на 2-3% на рік, але цього недостатньо, тому що суспільство вимагає більшого.

"Глава держави запросив делегацію МВФ відвідати Київ з метою досягнення робочої домовленості за новою програмою. Президент пропонує здійснити такий візит невідкладно після формування нового уряду", - поінформували в прес-службі Зеленського.

Глава Української держави з 1 по 3 липня перебуває в Канаді з робочим візитом. Згідно з програмою візиту, він візьме участь у роботі міжнародної конференції з підтримки реформ в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА