День фінансів, 29 березня: зростання реальної зарплати, статистика тих, хто працює неформально, найкраща країна для криптобізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 29 березня: зростання реальної зарплати, статистика тих, хто працює неформально, найкраща країна для криптобізнесу

555
29 березня, п’ятниця. Про роботу, зарплату і борги.
В Україні зросла середня зарплата. Зростання реальної середньої зарплати у лютому 2019 року порівняно з лютим 2018 року становить 10,7%. Такі дані наводить Держстат. Середній показник заробітної плати в лютому становить 9429 грн, що в 2,3 разу більше від мінімальної зарплати в 4173 грн.
Водночас зменшилися борги із зарплати. Борги із зарплати в Україні досягли майже 2,5 млрд гривень станом на початок березня. Хоча в порівнянні з минулим місяцем вони зменшилися. Станом на 1 березня загальна сума заборгованості із зарплати становила 2 млрд 446,8 млн грн.
Статистика українців, які працюють неформально. В Україні кожен п’ятий працює неформально. Це понад 3,5 млн осіб. Всього зайнятого населення понад 16 млн. найбільша кількість неформально зайнятих у Рівненській області. Найменший відсоток неформально зайнятих – у Київській області.
Найкраща країна для криптобізнесу. Експерти білоруської громадської ініціативи “Летючий Університет” провели дослідження Doing Crypto Index. Було обрано держави, найбільш помітні у зв’язку із поширенням блокчейн-технологій в останні роки. Лідером виявилася Естонія. Друге місце в рейтингу посіла Австралія, третє – Сінгапур. Україна посіла останнє місце з 23 країн.
А також про нові законодавчі норми.
Фінкомпанії зможуть встановлювати свій валютний курс. Нацбанк дозволив небанківським фінансовим установам встановлювати власний курс для перерахунку в гривні переказів фізосіб, що надійшли в іноземній валюті, якщо одержувач бажає отримати кошти в гривні. Також регулятор дозволив юрособам-нерезидентам конвертувати всі гривневі кошти на ЛОРО-рахунках у валюту протягом дня.
Реконструкція старих будинків. Мінрегіон хоче прибрати норму про згоду всіх мешканців старих будинків на реконструкцію. Оскільки стовідсоткова згода мешканців старого будинку на реновацію унеможливлює ухвалення рішень. Мінрегіон пропонує ввести норму, згідно з якою мешканцям будинку, який потребує реновації, надаватиметься житло в межах того ж адміністративного району.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас