16:05 04.07.2019

Драйв нових партій у ВР має бути підкріплений "подушкою безпеки" досвідчених політиків - думка

2 хв читати

Київ. 4 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов бачить ризики в недосвідченості кандидатів у народні депутати від нових політичних сил, зокрема партії "Слуга народу", і вважає, що майбутня коаліція має бути збалансована досвідченими політичними силами.

"За прагненням до нового, нових облич, до того, що позитивною якістю політика є відсутність у нього політичного досвіду, ми не змогли б отримати нового сучасного, медіакратичного, шоукратичного варіанту українського популізму, де на зміну політикам, непоганим професіоналам, не прийшли політики, які можуть нас розважати, приносити задоволення, але в підсумку губитимуться останні залишки професіоналізму і компетентності українських правлячих еліт", - висловив думку Карасьов на прес-конференції в агентстві" Інтерфакс-Україна" у четвер.

Він також назвав ідею однопартійної більшості в українському парламенті "ризикованим експериментом" - через недосвідченість більшості кандидатів партії "Слуга народу".

"На мій погляд, завдання сьогодні полягає в тому, щоб драйв нових політиків, які зайдуть до Верховної Ради, був підкріплений, збалансований "подушкою безпеки" досвідчених, компетентних політиків - партіями, які вже багато років показують клас... Тут постане питання, який досвід вони для себе зроблять важливим - партії "Батьківщина" та Юлії Володимирівни (Тимошенко) чи партії "Опоплатформа" Медведчука", - додав Карасьов.

За його словами, українським виборцям нав'язали думку, що чим молодші кандидати, тим краще.

У свою чергу експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко не впевнений, що партії музиканта Святослава Вакарчука "Голос" вдасться подолати бар'єр у 5%.

При цьому Матвієнко передрікає партії "Слуга народу" внутрішні розбіжності.

"Усередині цієї політичної партії буде багато основоположних, якщо хочете, екзистенційних протиріч. Як Разумкову їх зібрати всі докупи й утримати, змусити рухатися в одному напрямі, при тому, що у них цей напрям не визначено?" - дивується експерт.

Матвієнко бачить проблему у відсутності чіткої програми партії.

"У нас є президент без програми, у нас буде найбільша фракція або без програми, або з дуже таємною програмою", - вважає експерт.

Згоден із цим твердженням і директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко: "У президента Зеленського немає політичної стратегії, може, економічна є, може, корупційна, естетична є - проекти якісь, можливо, новий серіал, але політичної - немає".

Небоженко зазначив, що у президента немає і політичної команди.

"Ті, хто зараз проходять за списками "Слуги народу", - все це схоже на 90-і роки. Зараз ми не знаємо, де "слуги народу", а де "слуги олігархів". Одночасно йде велика кількість досвідчених лобістів, лізуть при цьому реваншисти. Це буде досить рихлий парламент", - додав він.

Соціолог також прогнозує коаліцію партій "Слуга народу", ВО "Батьківщина", можливо, "Голос".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За два роки війни в Україні з'явилося понад 300 МВт домашніх і 90 МВт промислових СЕС - голова правління АСЕУ

"Кліар Енерджі" так і не вдалося повернути в мережу три ТЕС на біомасі 22 МВт через проблеми із сировиною - голова наглядової ради

В Україні до кінця 2024 р. за підтримки держави можна встановити до 500 МВт СЕС - голова правління АСЕУ

Українські експортери та Кабмін мають прискорити декарбонізацію з урахуванням вступу в дію в ЄС механізму CBAM з 2026 р

"Кліар Енерджі" до кінця року має намір встановити газопоршневу генерацію на 80 МВт - голова наглядової ради

Обов'язкове використання щонайменше 5% біопалива в автобензині принесе до бюджету понад $1 млрд щорічно - президент "МХП Еко Енерджі"

Свинарство має всі шанси повернутися до рекордних показників виробництва та вийти на експорт

Підприємці готові долучитися до розроблення найкращих практик розвитку бізнесу, але Кабмін намагається їх не чути - голова київського "УДАРу"

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА