Вибори
10:39 14.09.2018

Порошенко: Я гарантую вільні, чесні й демократичні вибори в Україні

2 хв читати
Порошенко: Я гарантую вільні, чесні й демократичні вибори в Україні

Президент України Петро Порошенко заявляє, що забезпечить проведення чесних, вільних і демократичних виборів глави держави та Верховної Ради у 2019 році, а також проведення виборів органів місцевого самоврядування.

"Я, як президент, твердо гарантую вільні, чесні, демократичні вибори. Вибори глави держави, вибори нового парламенту та вибори органів місцевого самоврядування. Ми захистимо свободу волевиявлення громадян", - сказав він у п'ятницю в Києві на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), організованій Фондом Віктора Пінчука.

За словами президента, процес волевиявлення має відповідати європейській стратегії української влади.

П.Порошенко нагадав, що в умовах збройної агресії влада України відмовилася від оголошення воєнного стану та будь-яких обмежень політичних прав і свобод громадян.

"Але, звісно, війна точно накладе свій відбиток і на характер кампанії", - наголосив він, зазначивши, що в українському політикумі є ті, хто "дозволяє Москві ходити собою".

У цьому контексті президент зазначив, що за минулі чотири роки від початку агресії Україні вдалося відновити не лише армію, а й розвідку.

"І ми маємо не приблизне, а абсолютно точне уявлення про плани Кремля. І знаємо, кого там хочуть бачити в другому турі президентських виборів, і, слава Богу, мого прізвища там немає (в планах Кремля, мається на увазі)", - заявив П.Порошенко.

За його словами, відомо, як на базі "п’ятої колони" в РФ хочуть сформувати потужну проросійську опозицію в новому українському парламенті, "а якщо пощастить - то і зробити її учасником з правом вето на європейську та євроатлантичну інтеграцію".

Глава Української держави додав, що горизонт планування РФ сягає осені 2020 року, коли за результатами вже місцевих виборів в окремих обласних радах проектується створення лояльної до Москви політичної більшості.

"Суть усього цього можна визначити одним словосполученням: загроза реваншу, загроза ревізії європейської стратегії, повернення України в імперське стійло", - сказав П.Порошенко, зазначивши, що цю загрозу не варто ні недооцінювати, ні перебільшувати її.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА