19:46 24.04.2019

"Київстар" почав тестувати рішення для 5G мереж в КПІ

2 хв читати
"Київстар" почав тестувати рішення для 5G мереж в КПІ

Провідний український оператор мобільного зв'язку "Київстар" заявив про демонстрацію базової станції для мереж 5G і тестування обладнання, яке дозволяє збільшити ємність однієї LTE-соти до 6,5 разів.

"Після завершення процесу сертифікації і реєстрації в Україні нового обладнання, компанія буде впроваджувати його в місцях з високою концентрацією мобільного трафіку, наприклад - стадіонах, концертних майданчиках, місцях проведення масових заходів", - наголошується в повідомленні.

Згідно з ним, базова станція оснащена за новою технологією Massive MIMO (багатопроменева активна антенна система) - ключової технології для мереж 5G зв'язку. Станція встановлена для тестування в мережі "Київстар" поблизу київського Національного технічного університету КПІ.

Компанія пояснила, що ця базова станція використовує вбудовану антену з 32 прийомопередавачами, які працюють одночасно, що дозволяє сформувати безліч цифрових потоків і багаторазово збільшити ємність базової станції.

"Київстар" зазначив, що в березні 2019 року його абоненти використовували більше мобільного Інтернету (45 Петабайт), ніж за весь 2016 рік, а всього за період з 2015 до 2018 року обсяги трафіку передачі даних в мережі "Київстар" збільшились на 1500%.

Як повідомлялося, минулого тижня третій за обсягом український мобільний оператор lifecell заявив про початок тестування у Львові цієї ж технології Massive MIMO.

Крім того, другий за величиною оператор "Vodafone Україна" спільно з Мінінфраструктури, "Укравтодором", Nokia, "Галузевим центром цифровізації і кібербезпеки" і компанією "Українські новітні технології" на минулому тижні підписали меморандум про запуск тестової інтелектуальної системи безпеки на автошляхах у рамках тестування стандарту 5G зв'язку.

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації, (НКРЗІ) 23 квітня узгодила звернення ТОВ "Нокіа Солюшнз енд Нетворкс Україна" щодо демонстрації радіообладнання в період з 25.04.2019 до 25.06.2019 у рамках цього тестового запуску на мережі "Vodafone Україна".

"Конкуренція – гарна річ. Як тільки ми оголосили про запуск тестового 5G з одним оператором, як інший одразу запустив власну тестову площадку", - прокоментував ці події міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці в Facebook у середу.

На його думку, для запуску надсучасного зв'язку "не потрібно директив, указівок, законів або указів". "Вітаю Україну в участі випробувань сучасної мережі 5G. Ми в топ-20 країн світу!", - написав міністр.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нова пошта" запустила пересилання між європейськими країнами

"Vodafone Україна" закупить генераторні установки та акумуляторні батареї на 438 млн грн

"Укрпошта" випустила поштові марки на честь бригади "Азoв"

Рада підтримала в другому читанні законопроєкт про єдину роумінгову зону з ЄС

"Київстар" закликав встановити чіткі дати скасування підвищувальних спектральних коефіцієнтів

Федоров виступив на підтримку бронювання для Glovo, Visa, Favbet Tech та інших компаній IT-сектору

Резиденти "Дія.City" закликали зберегти бронювання працівників технологічних компаній

Міноборони України запускає мобільний застосунок "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників і резервістів

"Vodafone Україна" інвестує 10 млрд грн протягом двох років

"Київстар" у I кв.-2024 скоротив дохід на 14,1% у зв'язку з реалізацією масштабної програми лояльності після кібератаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА