14:22 04.10.2018

За фактом нападу на депутата Київради Гусовського порушено дві справи, в "Нацкорпусі" спростували причетність їхніх активістів до інциденту

2 хв читати
За фактом нападу на депутата Київради Гусовського порушено дві справи, в "Нацкорпусі" спростували причетність їхніх активістів до інциденту

Поліція м. Києва розпочала два кримінальні провадження за фактом нападу та обливання зеленкою депутата Київської міської ради Сергія Гусовського в приміщенні Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Як повідомляє в четвер відділ комунікації поліції м. Києва, в КМДА невідомі облили депутата зеленкою, а під час конфлікту учасники події чинили опір працівникам поліції, які намагалися припинити їхні протиправні дії.

За фактом зазначених подій слідчі Шевченківського управління столичної поліції розпочали два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 342 (опір працівнику правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

"Усіх доставлених в управління поліції осіб затримано. Нині вони надають працівникам поліції пояснення подій за участю депутата", - йдеться в повідомленні.

Поліція працює над збиранням доказової бази для оголошення підозри затриманим.

"Нині депутат Київради перебуває в медичному закладі. Після інформації лікарів про ступінь отриманих тілесних ушкоджень постраждалого можлива додаткова правова кваліфікація вчиненого правопорушення", - повідомили пізніше в столичній поліції.

Водночас у партії "Національний корпус" спростували участь їхніх активістів у нападі на С.Гусовського в будівлі КМДА, хоч вони і були на місці подій.

"Сьогодні вранці в холі КМДА невідомі люди облили зеленкою та закидали яйцями депутата Київради Сергія Гусовського. Інцидент відбувся у присутності активістів "Нацкорпусу", які прийшли до Київради, щоб поставити депутату питання про його корупційну діяльність", - йдеться в повідомленні прес-служби партії, поширеному в четвер.

У "Нацкорпусі" наголосили, що вони не брали на себе відповідальність за напад на депутата, хоча і були першими, "хто оприлюднив фото та відео з місця події".

"Тому ми хочемо ще раз наголосити, що наші активісти участі в цьому не брали, вважаємо, що діяти потрібно іншими методами", - зазначили в "Нацкорпусі".

Раніше цього дня невідомі облили зеленкою депутата Київської міської ради С.Гусовського у будівлі КМДА. "Депутат Гусовський прийшов до влади в 2014 році. Замість реальної роботи депутата він щороку збагачувався... Приводом стала підтримка корупціонерами незаконної передачі 1,4 га землі іншому депутату Марченку", - йдеться в повідомленні спільноти "Національний корпус Київ" на сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

У свою чергу правоохоронці повідомили, що в результаті зазначеного інциденту в управління поліції доставили 19 людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР завершило розслідування проти двох правоохоронців, які переправляли чоловіків за кордон під виглядом інвалідів

Окупанти обстріляли 18 населених пунктів у Сумській та Чернігівській областях, пошкоджений об'єкт інфраструктури - ОК "Північ"

США передадуть Україні ще одну систему Patriot - ЗМІ

Дмитро Плетенчук повернувся до виконання обов'язків спікера ВМС ЗС України

У ДНІПРІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Херсонській області від ворожих обстрілів за добу постраждали 17 населених пунктів, троє людей отримали поранення

На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів постраждали два мирні жителі

Сили оборони ліквідували 24 із 24 БПЛА та 5 ракет

ППО збила 11 шахедів у Дніпропетровській області, поранено трьох людей, серед них 13-річний хлопчик

У Київській області після ворожої атаки одна людина постраждала, виникли пожежі, є пошкодження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА