Нафтогаз роз'яснив, що оголошує ціни на газ лише для своїх клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз роз'яснив, що оголошує ціни на газ лише для своїх клієнтів

Енергетика
575
Нафтогаз роз’яснив, що оголошує ціни на газ лише для своїх клієнтів.
Про це йдеться у роз’ясненні пресслужби Нафтогазу щодо постачання газу для населення напряму від компанії.
«Тарифні плани, які щомісяця у відповідності до вимог законодавства оприлюднює Газопостачальна компанія «Нафтогаз України», діють для інформування лише чинних і потенційних клієнтів компанії», – ідеться в повідомленні.
Нові правила ринку:
  • з 1 серпня 2020 року ціна природного газу для побутових споживачів не регулюється державою;
  • ціни на газ для своїх побутових і непобутових клієнтів кожен постачальник визначає самостійно;
  • населення може купувати газ напряму у ГК «Нафтогаз України» або у будь-якого іншого постачальника. В Нафтогаз входять компанії, які постачають газ побутовим і непобутовим споживачам;
  • газзбути (непобутові споживачі), які постачають природний газ для населення, можуть придбати ресурс у Групи Нафтогаз через ГК «Нафтогаз Трейдинг» за річним контрактом з щомісячним формульним переглядом ціни.
Варто зазначити, що в Україні приблизно 12,5 млн споживачів використовують газ для побутових потреб. За оцінкою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), у І кварталі 2020 року близько 69% обсягів постачання природного газу населенню здійснювалось постачальниками.

Довідка Finance.ua:

  • НАК “Нафтогаз України” підняв вартість газу за річним контрактом до 5,24 грн за куб. м з ПДВ. У серпні ціна газу за тарифом “Річний” становила 4,73 грн за куб. м.
  • Раніше в компанії “Нафтогаз” заявляли, що запускають новий тариф – “Річний”. Клієнти газопостачальної компанії можуть купувати “блакитне паливо” за фіксованою річний ціною і використовувати його протягом 12 місяців.
  • В Україні ті сім’ї, які відмовляться від встановлення газового лічильника, змушені будуть платити за блакитне паливо втричі більше.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас