У НБУ назвали причини зростання курсу долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ назвали причини зростання курсу долара

Валюта
2102
Девальвація гривні у вересні 2020 року була викликана тим, що збільшився попит на валюту з боку імпортерів. Для згладжування коливань Національний банк України відновив інтервенції з продажу валюти.
Про це йшлося під час зустрічі керівництва Національного банку з членами Європейської бізнес асоціації, повідомляє пресслужба НБУ.
“Валютна політика не змінюється. Курс формується ринком, а ми лише згладжуємо надмірні коливання як в один, так і в інший бік”, – йдеться в повідомленні.
Як нагадали в НБУ, у серпні пропозиція валюти була більшою за попит. Тому курс гривні зміцнювався, а НБУ поповнював резерви.
“Фундаментального тиску на гривню немає. Є значна пропозиція валюти з боку експортерів. У жовтні-листопаді пропозиція валюти ймовірно зросте завдяки продажам аграріїв. У разі розвороту ринку НБУ не має наміру штучно стримувати укріплення гривні”, – наголошується в повідомленні пресслужби НБУ.

Довідка Finance.ua:

  • За прогнозами Мінфіну, курс долара до кінця року буде стабільний, а у наступному році середньорічний курс закладено на рівні 29,1 грн/$.
  • Девальвація долара вигідна в основному тим, хто торгує сировиною, оскільки при падінні долара вартість більшості сировинних товарів зростає. А тому країни-експортери природних ресурсів можуть очікувати збільшення надходження валюти з зовнішніх ринків.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас