Україна веде переговори з ЄС про перегляд програми з реконструкції КПП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна веде переговори з ЄС про перегляд програми з реконструкції КПП

Казна та Політика
218
Тривають переговори України і Європейського союзу (ЄС) щодо перегляду програми з реконструкції контрольних пунктів пропуску (КПП) на кордоні, яку було закрито у лютому 2018 року.
Про це сказав заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, пише “Сьогодні”.
Мова йде про припинення фінансування проектів з транскордонного співробітництва, на виконання яких ЄС повинен був перерахувати 29,2 млн євро. В рамках співробітництва Україна повинна була модернізувати 10 КПП.
“Ті кошти, які залишилися на рахунках, будуть повернуті. А щодо тих грошей, які були використані, ЄС будуть надані відповідні звіти. Після цього є можливість перегляду цих програм, щоб знову подаватися. Але нам перш за все треба показати нашу внутрішню спроможність, що ми самі можемо щось зробити”, – сказав Боднар.
За його словами, Україна може взяти один-два пілотні проекти з модернізації КПП на західному кордоні і зробити це самостійно. “Коштів для цього досить, там не такі великі суми. Ці повноваження можна передати або обласним адміністраціям, або Міністерству інфраструктури, а потім привернути увагу Єврокомісії до цього позитивного прикладу для можливого залучення нових коштів під нові проекти”, – зазначив дипломат.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас