09:03 04.11.2019

Інформатор, який доповів про розмову Трампа з президентом України, готовий відповісти письмово на запитання конгресменів

2 хв читати
Інформатор, який доповів про розмову Трампа з президентом України, готовий відповісти письмово на запитання конгресменів

Інформатор, який доповів про телефонну розмову президента США Дональда Трампа з українським колегою Володимиром Зеленським, що послужило поштовхом до початку процедури імпічменту, погодився в письмовій формі відповісти на питання конгресменів-республіканців, заявив його адвокат Марк Заїд.

Як повідомило агентство Associated Press, ця несподівана пропозиція була зроблена головному республіканцеві в Комітеті з розвідки Палати представників Конгресу Девіну Нуньєсу. Вона дозволить республіканцям безпосередньо задавати питання інформатору.

Адвокат написав у своєму Твіттері, що інформатор відповідатиме на питання безпосередньо від членів Республіканської партії "у письмовій формі, під присягою і покаранням за лжесвідчення".

Одночасно юрист зазначив, що на питання, які можуть розкрити особистість інформатора, чого домагаються Трамп і республіканці, відповідей не буде.

"Бути інформатором - це не партійна робота, і імпічмент не є метою. Це не наша роль. Тому ми запропонували таку форму Девіну Нуньєсу", - написав він, запевнивши, що на всі питання відповіді будуть надані своєчасно.

Восени 2019 року в США розгорівся політичний скандал навколо телефонної розмови Трампа із Зеленським. Причиною стали публікації ЗМІ, в яких з посиланнями на інформатора йшлося, що Трамп нібито чинив тиск на Зеленського, домагаючись початку розслідування щодо діяльності в Україні одного з основних кандидатів в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена і його сина Хантера.

В результаті "українського скандалу" демократи в палаті представників 24 вересня ініціювали процедуру імпічменту Трампа.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА