13:40 08.11.2019

Рідні героїв Небесної сотні біля ОП закликають Зеленського не допустити припинення розслідування "справ Майдану"

1 хв читати
Рідні героїв Небесної сотні біля ОП закликають Зеленського не допустити припинення розслідування "справ Майдану"

Біля будівлі Офісу президента України відбувається акція родичів загиблих героїв Небесної сотні та постраждалих учасників Революції гідності із закликом до президента Володимира Зеленського не допустити припинення розслідування "справ Майдану".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" станом на 13:00 біля будівлі Офісу президента зібралися декілька десятків родичів загиблих героїв Небесної сотні та постраждалих учасників Революції гідності, їхні адвокатів, правозахисників, представників громадянського суспільства.

У руках учасники тримають плакати з написами: "Справа Майдану - іспит на гідність" "20.11.19 дедлайн!", "Справа Майдану - труба", "Не злий справу Майдану", "Врятуй розслідування".

Активісти передали до Офісу президента звернення з вимогами.

Також раніше учасники акції передали звернення зі своїми вимогами генеральному прокурору, прем'єр-міністру, голові ДБР і керівникам парламентських фракцій.

Серед вимог: не допустити припинення розслідування "справ Майдану", створення у ДБР управління з розслідування справ Майдану, призначити на посаду керівника у цьому управлінні Сергія Горбатюка, гарантувати відсутність тиску на розслідування справ із боку Андрія Портнова, а також низка інших вимог.

Крім того, учасники проведуть невеликий перформанс. Зокрема, пропускатимуть фотографії з порушеннями прав протестувальників під час Революції гідності через шредер, на якому написано "саботаж".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Деякі союзники обмежують використання F-16 для ударів по території РФ, що ускладнить Україні проведення військових операцій - ISW

За підтримки Китаєм Росії війна буде довшою - Зеленський

На полях Азійського саміту Зеленський обговорив із міністром оборони США посилення української ППО та коаліцію F-16

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

Війна з Китаєм не є неминучою, незважаючи на зростаючу напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - глава Пентагону

Україна має підтвердження 106 країн про участь у Саміті миру

У Чорному морі перебувають три кораблі РФ, зокрема один носій "Калібрів"

Міністр оборони Китаю заявляє про відсутність поставок зброї Росії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА