11:04 17.07.2020

Україна має намір активізувати співпрацю з ЮНЕСКО щодо розв’язання проблем Криму - Мінкультури

2 хв читати
Україна має намір активізувати співпрацю з ЮНЕСКО щодо розв’язання проблем Криму - Мінкультури

У Міністерстві культури та інформаційної політики заявляють, що Україна активізуватиме співпрацю з ЮНЕСКО з вирішення проблем Криму.

"Заступник міністра культури та інформаційної політики, заступник голови Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Світлана Фоменко взяла участь у нараді керівників секторів Нацкомісії. Учасники наради розглянули стан співпраці України з ЮНЕСКО, зокрема в умовах пандемії COVID-19, а також пріоритети роботи комісії та шляхи підвищення її ефективності з урахуванням викликів сьогодення. Одностайно було підтримано необхідність реформування Нацкомісії з метою активізації її роботи", - йдеться в повідомленні прес-служби Мінкультури.

Зазначено, що під час наради наголошувалося, що в умовах незаконної окупації Росією Криму пріоритетним напрямом діяльності України в ЮНЕСКО і надалі залишиться використання можливостей організації для привернення уваги міжнародної спільноти до гострих проблем на території тимчасово окупованого півострова.

"Україна готова активно співпрацювати з організацією у здійсненні ефективного моніторингу ситуації в тимчасово окупованому Криму в усіх сферах компетенції ЮНЕСКО", - йдеться в повідомленні.

Було також наголошено на важливості регулярного інформування ЮНЕСКО про руйнівні дії російської окупаційної влади в тимчасово окупованому Криму, що загрожують збереженню універсальної культурної та історичної цінності українських об'єктів культурної спадщини, проведення незаконних археологічних розкопок, порушення освітніх і культурних прав громадян України, перешкоджання вільному розповсюдженню ЗМІ, переслідування журналістів.

Учасники наради також обговорили хід підготовки до виборів України до складу одного з головних керівних органів ЮНЕСКО - Виконавчої ради ЮНЕСКО на період 2021-2025 років, які відбудуться під час 41-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в листопаді 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА