День фінансів, 8 жовтня: безкоштовні ліки "від Трампа", плани Шевченка, бліц-опитування Козирєва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 8 жовтня: безкоштовні ліки "від Трампа", плани Шевченка, бліц-опитування Козирєва

341
Четвер, 8 жовтня. Поки в Україні обіцяють скасувати податок на доходи з депозитів фізосіб, в США пішли далі – і вирішили пообіцяти навіть безкоштовні ліки від COVID-19.
Шевченко планує скасувати податок на доходи з депозитів фізосіб. Голова НБУ Кирило Шевченко пропонує скасувати податок на доходи за депозитами фізичних осіб. У Мінфіні поки що цю пропозицію відхиляють, але, за словами Шевченка, регулятор повернеться до цього питання.
Також голова НБУ сьогодні спрогнозував подальшу ситуацію на валютному ринку. За його словами, пропозиція валюти від експорту восени має зрости. У аграріїв зараз почалася активна фаза експорту врожаїв.
До речі, на YouTube-каналі Finance.ua вийшло нове відео з фінансовим експертом Олексієм Козирєвим. Цього разу ми приготували для нього бліц-опитування з ваших запитань (р. s. всі запитання були досить цікавими, а далеко не про курс єдиний). Рекомендуємо до перегляду:
Уважно придивіться до своєї субсидії. Скоро вона може зменшитися. В Україні після скасування карантину зменшать розмір субсидії. Якщо зараз у формулі враховують 15% від розрахункового заробітку, то за новими правилами – 20%. Але за розрахунками ексміністра соцполітики Андрія Реви, люди отримуватимуть субсидію на 40% меншу, ніж торік.
  • У Мінрегіоні ж поки що обіцяють не підвищувати комунальні тарифи, оскільки наразі для цього немає підстав. Але є підстави для того, щоб змінювати ставлення споживачів до енергоефективності своїх будинків і піклуватися про це. Що це все означає – читайте за посиланням
Хороші новини для тих, хто звик розраховуватися картками. У Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонують банкам обмежити комісію за користування картками, що стягується ними з клієнтів. Автори проєкту закону повідомляють, що розмір комісійної винагороди за еквайрингові послуги (прийом банківських карток для оплати товарів і послуг) в Україні в 7 разів перевищує європейський.
Шмигаль націлився розширити податок на машини В Україні транспортний податок у розмірі 25 тисяч гривень зараз платять власники машин віком до п’яти років і ціною від 375 “мінімалок” (трохи більше ніж 1,8 млн грн). Кабмін пропонує останню норму знизити до 200 мінімалок (1 млн грн). Відповідне нововведення передбачено в законопроєкті № 4104 авторства прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.
А в цей час за океаном…
Гречка, кришки, консерви? Що тільки не обіцяють і чим тільки не задарюють українців наші політики. Але президент США переплюнув їх усіх і одним махом пообіцяв американцям безкоштовні ліки від коронавірусу.
День фінансів, 8 жовтня: безкоштовні ліки "від Трампа", плани Шевченка, бліц-опитування Козирєва
За словами Дональда Трампа, у США є сотні тисяч практично готових доз, а у нього готовий дозвіл на екстрене використання. Ліки обіцяють передати в лікарні, щойно зможуть.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас