19:28 13.09.2019

Заступника мера Дніпра, начальників управлінь і представників підрядника підозрюють у розкраданні 29,5 млн грн під час ремонту Нового мосту

2 хв читати
Заступника мера Дніпра, начальників управлінь і представників підрядника підозрюють у розкраданні 29,5 млн грн під час ремонту Нового мосту

Прокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом привласнення бюджетних коштів у розмірі 29,5 млн грн, передбачених на капітальний ремонт Нового (Центрального) мосту в м. Дніпрі, обшуки було проведено в п'ятницю, 13 вересня, в приміщеннях Дніпровської міської ради і ТОВ, що здійснювало ремонт.

Як повідомила прес-служба прокуратури Дніпропетровської області з посиланням на начальника відділу облпрокуратури Ігоря Голубинського, встановлено коло підозрюваних: заступник міського голови, два начальники управлінь міськради, особа, що здійснює технічний нагляд, а також засновник, директор і начальник дільниці підприємства-підрядника.

Під час досудового розслідування встановлено, що переможцем тендерів на проведення капітального ремонту Нового мосту в Дніпрі на суму понад 376 млн грн було визнано ТОВ "Підприємство Маст-Буд". Проте під час виконання ремонтних робіт підприємство допустило низку порушень: так, за результатами комплексної будівельно-технічної, товарознавчої та судово-економічної експертизи, зразки бетону, відібрані на мосту, не відповідають класу бетону, зазначеному в проектній документації, встановлені металоконструкції також не відповідають проекту, крім того, завищено вартість будматеріалів.

Завідомо неправдиві відомості щодо фактичного обсягу виконаних робіт та їх вартості були внесені до актів виконаних робіт і підписані посадовими особами міськради.

"Вступивши в злочинну змову, чиновники Дніпровської міської ради та ТОВ завдали державі збитків у розмірі 29,5 млн грн. Їм повідомлено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - повідомила прес-служба обласної прокуратури.

За словами заступника начальника управління захисту економіки в області Володимира Лавренчука, слідчі дії тривають, проводитимуться додаткові експертизи і встановлюватимуть причетність до злочину інших осіб.

У свою чергу міський голова Дніпра Борис Філатов на своїй сторінці у Facebook написав, що в міськраді були представники правоохоронних органів, і запевнив, що винні дадуть відповідь за законом. "Правоохоронці були в мерії. Поводилися коректно. Служби співпрацюють зі слідством. Якщо хтось винен - відповість за законом", - зазначив він.

"А якщо це політичне замовлення... олігархів (а схоже на це), то це теж стане ясно зовсім скоро", - додав Філатов.

Як повідомлялося, 12 липня президент України Володимир Зеленський і міський голова Дніпра Філатов домовилися, що мер подасть у відставку, якщо Центральний міст (автодорожній міст №2) не буде відремонтовано до 14 вересня.

7 вересня Філатов повідомив, що міст відкрито після капітального ремонту, рух ним відкрито в обидві сторони.

Центральний, або Новий міст (автодорожній міст №2), сполучає правий і лівий берег Дніпра. Відкритий у 1966 році. Його капітальний ремонт було розпочато в 2017 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранено мирну жительку - поліція

Генштаб ЗСУ: Найвища інтенсивність атак ворога - на Покровському напрямку, ситуація напружена, але контрольована

Зеленський розраховує на прискорення поставок військової допомоги Україні в межах виділеного США пакета підтримки в $61 млрд

У Кропивницькому районі обійшлося без НП після вибухів, що пролунали, - попередні дані

Унаслідок влучання авіабомб на дитячий садок у Мирнограді постраждало п'ятеро людей - поліція

У КРОПИВНИЦЬКОМУ ЧУТИ ВИБУХИ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Харківській області триває ліквідація 9 лісових пожеж на площі понад 3,7 тис. га - ДСНС

Зеленський прибув до Сінгапуру для участі в конференції "Діалог Шангрі-Ла"

У ХАРКОВІ ПРОГРИМІВ ВИБУХ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА