Volocopter продемонструвала перше міське аеротаксі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volocopter продемонструвала перше міське аеротаксі (відео)

Технології&Авто
479
Німецький стартап Volocopter представив остаточний дизайн своєї першої моделі міського аеротаксі, призначеного для комерційного використання, VoloCity.
VoloCity – це транспортний засіб eVTOL (літак вертикального зльоту та посадки) четвертого покоління. Зазначається, що перші три моделі компанії використовувались для тестових польотів і піднімались у повітря понад 1000 разів.
Безпілотне аеротаксі, як повідомляється, є електричним та може долати відстань до 35 км зі швидкість до 70 км/год. На борту можуть розміститись два пасажири із багажем.
Volocopter приділив особливу увагу безпеці та комфорту свого транспортного засобу, який відповідає стандартам безпеки, встановленим Європейським агентством з авіаційної безпеки. Зокрема, для цієї мети новий варіант аеротаксі оснащено стабілізатором для забезпечення більшої стійкості під час польоту, якого не було у попередніх версіях.
Тепер компанія заявляє,що зосередиться на розбудові необхідної інфраструктури, так званих «Волопортів» («VoloPorts») для зльоту та посадки, а також зверне увагу на роботу з регуляторами у містах. У Voloctoper повідомили, що уже ведуть переговори з Fraport, яка керує міжнародним аеропортом Франкфурта.
Очікується, що перший публічний випробувальний політ VoloCity відбудеться в четвертому кварталі цього року в Сінгапурі.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас