Toyota і SoftBank сформували альянс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota і SoftBank сформували альянс

Фондовий ринок
233
Найбільший автовиробник у Японії і найвпливовіша технічна компанія країни збираються спільно розробити платформу для експлуатації самохідних автомобілів, які можуть використовуватися як мобільні магазини, лікарні та інші послуги. Передбачається, що в майбутньому все менше людей будуть власниками власних транспортних засобів.
Спільне підприємство почне працювати з відносно невеликим початковим капіталом в 2 млрд єн ($17,5 млн). SoftBank буде належати трохи більше половини бізнесу, який спершу зосередиться на Японії і, в кінцевому підсумку, стане міжнародним.
«Самостійно ні SoftBank, ні автовиробники не можуть пропрацювати все необхідне, – сказав технічний директор SoftBank Джунічі Міякава, який стане виконавчим директором нової компанії. – Ми хочемо працювати також в напрямку забезпечення доступу до транспорту людям з обмеженими можливостями».
В рамках партнерства Toyota і SoftBank будуть спільно працювати над розвитком багатоцільової мобільної служби e-Palette. Мова йде про раніше подану концепцію Toyota, в рамках якої автовиробник планує випускати апаратне і програмне забезпечення для автобусних маршрутів і автономного транспорту різної спрямованості (наприклад, орендовані мобільні ресторани і готелі).
Спільна компанія буде називатися MONET – скорочення від Mobility Network (мобільна мережа) – і приступить до розгортання автопілоту з використанням e-Palette в другій половині 2020-х років. SoftBank надасть технології для збору і аналізу даних про транспорт, щоб гарантувати, що автомобілі будуть ефективно діставатися куди необхідно.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас