20:01 28.11.2020

Керівництво парламенту вшанувало пам'ять жертв Голодомору

1 хв читати
Керівництво парламенту вшанувало пам'ять жертв Голодомору

Виконувач обов'язків голови Верховної Ради України Олена Кондратюк разом з керівниками депутатських фракцій та головами парламентських комітетів вшанували пам'ять жертв голодоморів в Україні, повідомляє прес служба парламенту.

"Маємо пам’ятати і знати ці події, весь світ їх має знати, пам’ять загиблих має жити в наших серцях", - сказала Кондратюк, подякувавши усім тим країнам, які визнали Голодомор геноцидом українського народу.

Політик зазначила, що в українських дипломатів попереду ще багато роботи, щоб якомога більше країн визнали Голодомор геноцидом українського народу.

"Потрібно просувати у світі інформацію про ці страшні події, бо для нашої країни – це одна з ключових речей. Ми маємо зберегти історичну пам’ять, яка повинна бути на основі правди і істини, і про це мають знати якомога більше людей - для того, щоб подібні трагедії не повторилися", - сказала заступник голови Ради.

Як повідомляє прес-служба апарату Ради, Кондратюк разом із нардепами поклали композиції з колосків і встановили лампади до пам'ятної скульптури дівчинки "Гірка пам'ять дитинства" в Києві, яка нагадує про трагічну долю найбільш вразливої категорії жертв Голодомору - дітей.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" обмежує використання електроенергії

Необхідно переконати приватний капітал у перемозі України для його приходу в країну - Помпео

У Харківській області затримано місцевого жителя, який став сільським старостою при окупантах

Шольц: Європейські вибори дали чіткі результати - більшість громадян підтримують партії, які виступають за підтримку України

Глави МЗС Швейцарії та України обговорили підготовку до Глобального саміту миру

Кожен російський актив, який можна залучити для відновлення України, має бути використаний без жодних компромісів із агресором - Зеленський

Розмір субсидій і пільг буде перераховано автоматично у зв'язку з підвищенням тарифів на електроенергію - Мінсоцполітики України

ЄС підписав перші гарантійні угоди на EUR1,4 млрд і цим запустив Ukraine Investment Framework

Зеленський про Саміт миру: Важливо, щоб нашу ініціативу не забрала жодна інша держава, особливо - Росія

Проросійські радикальні гасла небезпечні для країн ЄС - Зеленський про вибори до Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА