День фінансів: інвестиції для гідної пенсії та соцзахист під час карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: інвестиції для гідної пенсії та соцзахист під час карантину

737
У п’ятницю, 18 грудня, про плани Кабміну, Укравтодору і самих українців.
Допомога з часткового безробіття. Президент Володимир Зеленський підписав закон про соціальний захист деяких категорій населення на період дії карантину. Право на отримання допомоги з часткового безробіття поширюється на громадян, які втратили частину доходу через карантин, і які отримують пенсії.
Додамо, що уряд також планує поступово змінити існуючий децентралізований процес фінансування виплати пенсій і грошової допомоги на централізований. Це дозволить прискорити рух коштів і зарахування їх на рахунки пенсіонерів та одержувачів.
На продовження теми про пенсії. Як же накопичити собі на старість? На думку фінансового радника компанії iPlan.ua Василя Матія, якщо ви вирішили заздалегідь подбати про пенсії, можна розглянути такий варіант як інвестиції у фондовий ринок.
День фінансів: інвестиції для гідної пенсії та соцзахист під час карантину
  • До речі, на думку іншого експерта, першого заступника Голови правління в Greenwood life Insurance Василя Скрипника, один з інструментів накопичення і збереження коштів для тих, хто хоче забезпечити собі гідну пенсію – це страхування життя.
Пріоритети України в економічному розвитку. Як заявив глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба, Україна повинна спрямувати сили на розвиток продуктової економіки. Пріоритетами України в економічному розвитку на наступні 10 років є підтримка держави бізнесу, який експортує, співпраця з українцями за кордоном та забезпечення економічної безпеки країни.
Мегапроекти Укравтодору до 2025 року. Згідно з планом, Україна очікує 2 млрд доларів інвестицій в ремонт 1400 км пілотних ділянок на ключових трасах, про що вже укладені домовленості. До 2025 року Укравтодор має намір збудувати 2900 км цементобетонних доріг, капітально побудувати Київську об’їзну дорогу, дорогу до Одеського морського порту і ще один гігантський об’єкт – Кременчуцький міст. Загальний бюджет мегапроектів може скласти рекордні 340 млрд грн.
Мета Кабміну в рейтингу Doing Business. Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, уряд ставить мету досягти топ-50 в Індексі глобальної конкурентоспроможності та топ-30 в рейтингу Doing Business. Він вважає, що спрощення підключення до електромереж, законодавство про банкрутство і доступність фінансових ресурсів дозволять Україні піднятися в рейтингу.
Е-ліцензії. У Кабміні працюють над розробкою єдиної державної цифрової системи дозвільних документів. Це допоможе ввести електронні ліцензії та дозвільну документацію. На першому етапі експериментальний проект буде спрямований на оцифровку десяти найпопулярніших ліцензій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас