11:55 10.10.2019

Зеленський не має наміру втручатись у внутрішні справи США, розраховує на підтримку Трампа

2 хв читати
Зеленський не має наміру втручатись у внутрішні справи США, розраховує на підтримку Трампа

Президент України Володимир Зеленський запевняє, що не має наміру якось втручатися у внутрішні справи США та виборчий процес у цій країні.

"Я не хочу втручатися жодним чином у вибори незалежної країни під назвою Сполучені Штати Америки, й тому я не робитиму цього... Обирайте свого президента самі, а ви не впливаєте і надалі не впливатимете на вибори незалежної України", - сказав Зеленський під час спілкування з журналістами в рамках прес-марафону в четвер у Києві.

"З усією повагою до Сполучених Штатів і політики Америки, ми не обслуговуючий персонал політики Сполучених Штатів, ми незалежна країна. Але ми хочемо не втрачати відносини, а зміцнювати їх", - сказав глава Української держави.

Президент наголосив, що Україна не стає на жодну сторону в питаннях, які наразі дискутуються в США. "Ми не маємо права впливати на будь-які вибори в будь-якій країні. Ми не можемо підтримувати жодних кандидатів, мається на увазі - американських політиків", - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що залучати українського президента в ці процеси є великою помилкою, і для США, для України, і для відносин між країнами.

Коментуючи інформацію про нібито свою зустріч з американським бізнесменом українського походження Семом Кісліним у США, Зеленський запевнив, що навіть не знайомий із цією людиною. "Навіть на фотографії я не розумів, хто це такий", - сказав глава Української держави.

Відповідаючи на запитання про те, чи може Україна наразі розраховувати на президента США Дональда Трампа, Зеленський сказав: "Ми розраховуємо передусім на підтримку США, і зокрема на підтримку президента США Дональда Трампа. А те, що відбувається у внутрішній політиці, - я не хочу коментувати. Це питання їхньої внутрішньої політики, а в міжнародних відносинах я не бачу змін стосовно нас".

Він нагадав, що було питання про блокування постачань американської зброї Україні, яке згодом було знято. "І це аж ніяк не пов'язано з Burisma", - сказав глава української держави.

"Не думаю, що будуть зміни (в українсько-американських відносинах - ІФ), а якщо будуть, то ми про це дізнаємося із Twitter", - зіронізував Зеленський.

Прес-марафон із президентом відбувається на території Kyiv Food Market на Печерську в столиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА