8 квітня 2019, 17:46

Україна Зеленського – прогноз найбільших загроз

Якщо після перемоги Коломойський передумає і забере дофінансований "Приватбанк" – Україна втратить 7-8 млрд доларів (приблизно річний бюджет на оборону і безпеку). Такий розвиток подій є можливим, адже попри сьогоднішні заяви олігарха, український суд продовжує розглядати позов про нібито неправомірність націоналізації "Приватбанку".

У випадку виникнення дірки в державному бюджеті на 8 млрд доларів, Україна майже гарантовано втратить підтримку МВФ, бо перспективи повернення кредитів фонду стануть вкрай примарними.

Адже 2019 рік – піковий за виплатами. Протягом року треба віддати 12,7 млрд доларів зовнішнього боргу, який утворений за прем'єрства Юлії Тимошенко та Миколи Азарова. Без нових кредитів МВФ його не повернути.

Україна зможе вийти з ситуації у два способи:

• Оголосити дефолт, що обезцінить українські активи і гривню, яка обвалиться до 100-200 грн за долар з відповідними наслідками для цін.

• Позичити кошти в Росії і потрапити у довічну кабалу до Москви знову.

Катастрофічне зменшення фінансування оборони призведе до незадоволення серед військових. Після того, як у війську усвідомлять перспективу неминучого скорочення армії, військові можуть спробувати захопити владу. Якщо НГУ почне чинити їм опір – в країні розпочнеться реальна громадянська війна.

Ми ще будемо згадувати президентство Порошенка як золоті часи, коли на більшості територій країни панував спокій і демократія. А після того як десятки тисяч біженців кинуться шукати порятунок в Європі, безвіз негайно буде зупинено.

За таких диких умов ЄС і США з полегшенням скасують санкції проти Росії у якої будуть розв'язані руки щодо України.

Не виключено за президентства Зеленського справдиться найжахливіший прогноз, який він дав у своєму фільмі "Слуга народу" і наша країна розпадеться на клаптикову ковдру з 28 держав-областей.

Однак буде одна ключова відмінність від фільму, (де взагалі не згадують про війну з Росією), – окупаційні війська швидко захоплять охоплений міжусобицями і грабежами український регіон, де за Порошенка поки що існує Українська держава.