Доступність посилання

ТОП новини

Впливові конгресмени закликали адміністрацію Трампа надати допомогу Україні без затримок


Надання «джавелінів» стало важливим елементом оборонної допомоги США Україні
Надання «джавелінів» стало важливим елементом оборонної допомоги США Україні

У Конгресі США активно відреагували на повідомлення про можливі затримки надання оборонної допомоги Україні.

Із закликами до адміністрації Трампа не уповільнювати надання такої допомоги звернулись сенатори і члени Палати представників США.

«Допомога, передбачена рішенням Конгресу, допомагає Україні зміцнити демократію і виступати проти зусиль Росії знову встановити контроль над українськими громадянами, – мовиться в заяві комітету міжнародних відносин Палати представників Конгресу США. – Трамп має виконувати закон і виділити кошти. Затримки йдуть на користь лише Путінові, якого не обходять інтереси США або України».

Сенатор-республіканець Роб Портман вважає, що президент України Володимир Зеленський – «проамериканський реформатор», і він потребує допомоги у боротьбі в протистоянні російській агресії.

«Я зустрічався з президентом Зеленським, який є проамериканським реформатором. Він має потенціал стати одним з найміцніших партнерів Америки, і він потребує нашої підтримки в боротьбі проти агресії Росії. Безпекову допомогу потрібно передати до України негайно», – написав Портман у твітері.

Без безпекової допомоги «Росія могла б піти далі і вбити більше невинних», пише сенаторка від Демократичної партії Джин Шагін.

«Як член комітетів із питань збройних служб і міжнародних відносин я знаю, що військова допомога означає для України. Без неї Росія могла піти далі і вбити більше невинних людей. Республіканці і демократи погоджуються: тепер не час припиняти безпекову допомогу Україні», – написала вона у твітері, цитуючи повідомлення про затримку з наданням допомоги.

Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер закликав США рішуче протистояти президентові Росії Володимирові Путіну.

«Дивіться: того ж тижня, коли Дональд Трамп висловив абсурдну пропозицію запросити Путіна, який здійснив вторгнення до України, назад у «Групу семи», Трамп сповільнив надання безпекової допомоги Україні. США повинні стояти пліч-о-пліч з Україною і рішуче протистояти Путінові», – мовиться в заяві сенатора.

Іще один сенатор-демократ Річард Дербін наголосив, що затримки можуть становити ризик для довгострокової стабільності України.

«Це створить ризики для довгострокової стабільності в Україні. Президент Трамп має дати вказівку Міністерству оборони США виділити кошти негайно – для затримок немає причин…» – твітує сенатор.

Раніше видання Politico, посилаючись на джерело в адміністрації США, повідомило, що адміністрація Трампа переглядає програму військової допомоги Україні. Перегляд буцімто має на меті пересвідчитись, що надані Сполученими Штатами кошти використовуються в інтересах США.

Того ж дня у Пентагоні повідомили, що аудит військової допомоги Україні, який запросив Білий дім, вже завершено. Пентагон дійшов висновку, що програма допомоги має продовжуватись, пише Politico.

Дивіться також: ​Студія Вашингтон. Чи припинять США військову допомогу Україні?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG