23:12 18.11.2018

Поліція встановлює обставини конфлікту між екс-командиром Східного корпусу і представниками Нацкорпусу

3 хв читати
Поліція встановлює обставини конфлікту між екс-командиром Східного корпусу і представниками Нацкорпусу

У неділю ввечері в харківському спорткомплексі "Локомотив" відбулася бійка між колишнім командиром роти Нацполіції "Східний корпус", засновником однойменного громадського руху Олегом Ширяєвим і представниками Національного корпусу.

"Сьогодні я відвідав "Локомотив", де відбувається Чемпіонат України з боксу. В приміщенні до мене підійшли представники Національного корпусу і почали погрожувати, після чого затіяли бійку", - написав О.Ширяєв на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, в числі нападників були глава міжобласного об'єднання Нацкорпус "в східних регіонах "Терен Схід" Максим Жорін, начальник харківського штабу Нацкорпуса Костянтин Немічев і ще кілька людей.

О.Ширяєв також опублікував фото, на якому видно, що у нього підбите око, перев'язана голова, а по обличчю тече кров.

Трохи пізніше в неділю ввечері він цей пост видалив.

Адвокат О.Ширяєва Олексій Кучер підтвердив кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна інформацію про конфлікт.

"Наскільки мені відомо, конфлікт був. Після нього Олег був доставлений в лікарню швидкої і невідкладної допомоги", - сказав О.Кучер.

У відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області повідомили, що О.Ширяєв звернувся із заявою про те, що його побили.

"Наразі поліцейські встановлюють усі обставини бійки і осіб, причетних до неї. Інформацію про подію зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень. Вирішується питання про її кваліфікацію за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", - сказали у відділі комунікацій.

О.Ширяєв був виключений з Нацкорпусу у вересні 2017 року.

В кінці травня 2018 року Нацкорпус опублікував заяву, в якій стверджував, що ГО "Східний корпус" є "черговим політтехнологічним проектом Банкової і СБУ, покликаним дискредитувати і дробити правий рух в Україні", а також обвинувачував О.Ширяєва і його організацію в рейдерських атаках на бізнес, контрабанді тощо У відповідь О.Ширяєв назвав Нацкорпус "проектом МВС", заявив, що не поділяє його переконання, а також заявив про особистий конфлікт з лідером Нацкорпусу Андрієм Білецьким через смерть одного із засновників "Азова" Ярослава Бабича.

13 вересня 2018 року О.Ширяєв був затриманий після проведення слідчих дій у зв'язку з конфліктом через елеватор в с.Занки Харківської області. Йому було оголошено про підозру за ч. 4 ст. 296 КК України. Крім того, О.Ширяєву інкримінується ч.1 ст.294 та ч.2 ст. 347 (активна участь в масових заворушеннях, що супроводжувалися погромами, знищенням і пошкодженням майна, спробою захоплення будівлі, навмисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу шляхом підпалу) КК України.

Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех пояснив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", що мова йде про напад на будинок начальника Краснокутського райвідділу Національної поліції в грудні 2015р. Тоді після мітингу, в якому брали участь місцеві жителі і представники громадської організації Громадянський корпус "Азов", незадоволені роботою поліції, зокрема, з розслідування зґвалтування та вбивства 15-річної дівчинки, частина учасників попрямували спочатку до будинку відстороненого від виконання обов'язків начальника Краснокутського РВ НП , вибили там вікна, звалили паркан і стали кидати "коктейлі Молотова". Потім вони пішли до дому його заступника, де діяли аналогічно.

14 вересня Київський райсуд Харкова обрав О.Ширяєву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

11 жовтня Харківський апеляційний суд відмовився змінити запобіжний захід О.Ширяєву.

8 листопада слідчий суддя Київського райсуду Харкова Наталія Єфименко винесла рішення про продовження запобіжного заходу О.Ширяєву у вигляді утримання під вартою. При цьому вона визначила суму застави розміром 1 млн.4 тис.340грн.

12 листопада після внесення застави О.Ширяєв вийшов з СІЗО.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА