14:20 18.01.2020

СБУ розкрила схему фінансування Росією окупаційної адміністрації в ОРЛО

2 хв читати
СБУ розкрила схему фінансування Росією окупаційної адміністрації в ОРЛО

 Служба безпеки України задокументувала механізм фінансування Росією окупаційної адміністрації в Луганській області.

"Оперативники і слідчі спецслужби встановили, що щоб уникнути санкцій щодо банківського сектору, РФ створила на власній території і в тимчасово окупованих районах Донбасу спеціальні фінансові установи. З 2014 року, після введення в "ЛНР" території рублевої зони, з їхньою допомогою Росія ввела механізм фінансування апарату окупаційних органів влади", - повідомляє прес-центр СБУ.

Було встановлено, що для приховування прямої фінансової підтримки фейкових установ в ОРЛО Росія залучила до схеми банківську установу Південної Осетії, через яку кошти з Росії потрапляють в так званий "державний банк ЛНР". Після цього кошти розподіляються "Міністерством фінансів ЛНР" між окупаційними органами влади і силовим блоком.

За наявними даними, щорічний обсяг фінансування РФ терористичної організації "ЛНР"перевищує 30 млрд російських рублів – понад дві третини від загальних потреб "бюджету" псевдореспубліки.

"Після формування доказової бази, в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України, Служба безпеки задокументувала, що на тимчасово окупованій території ключову роль в системі фінансування псевдореспубліки та її незаконних збройних формувань відіграють так звані "міністр фінансів" і директор "Держбанку ЛНР". Зазначені особи обіймають керівні посади в окупаційній адміністрації ще з 2014 року. Вони підтримують постійні контакти з кураторами від урядових структур РФ, систематично виїжджають до Москви для узгодження питань виділення "асигнувань" на функціонування так званої "ЛНР" і розподілу коштів", - повідомляє спецслужба.

Наразі псевдочиновникам повідомлено про підозру у фінансуванні дій, скоєних з метою насильницької зміни конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України. Їх оголосили в розшук. Обвинувальні акти будуть передані до суду для заочного засудження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА