07:54 30.04.2019

Заступник генпрокурора США Розенстайн подав заяву про відставку

2 хв читати
Заступник генпрокурора США Розенстайн подав заяву про відставку

Заступник генерального прокурора Рід Розенстайн повідомив президента США Дональда Трампа в понеділок, що він покине міністерство юстиції за два тижні.

"Середній термін повноважень заступника генерального прокурора становить 16 місяців, і лише деякі працюють довше двох років. (...) Я вдячний Вам за надану можливість служити, за люб'язність і гумор, які ви часто виявляєте в наших особистих бесідах, і за цілі, які ви поставили в своєму інавгураційній зверненні - патріотизм, єдність, безпека, освіта і процвітання, адже держава існує, щоб служити своїм громадянам", - випливає з листа про відставку Р.Розенстайна, спрямованого президенту Д. Трампу.

У своєму листі заступник генпрокурора зазначив, що Міністерство юстиції домоглося "швидкого прогресу" в досягненні свого правоохоронного порядку вперше два роки адміністрації Д. Трампа.

"Наша держава безпечніше, наші вибори більш захищені і наші громадяни краще інформовані про приховані зусилля іноземного впливу і схемах скоєння шахрайства, крадіжки інтелектуальної власності та запусках кібератак", - підкреслив Р.Розенстайн.

"Ми зберігаємо віру, слідуємо правилам і завжди ставимо Америку на перше місце", - підсумовує він своє послання президенту.

Згідно з листом, останній день роботи заступника генпрокурора в міністерстві юстиції - 11 травня.

Відставка носить очікуваний характер, раніше ЗМІ повідомляли, що Р.Розенстайн піде у відставку після вступу на посаду нового генерального прокурора Вільяма Барра. Однак, заступник генпрокурора погодився почекати з відходом, щоб закінчити роботу з доповіддю спецпрокурора Мюллера.

Р.Розенстайн відомий тим, що призначив Роберта Мюллера спецпрокурором з розслідування "російського сліду" в американських президентських виборах і можливих зв'язків передвиборчого штабу Дональда Трампа з Росією, а також здійснював нагляд за ходом розслідування.

Як особа, відповідальна за нагляд за розслідуванням спецпрокурора, Р.Розенстайн часто опинявся в центрі уваги.

Президент США неодноразово критикував його і інших високопоставлених співробітників Мін'юсту США, однак ознак того, що Р.Розенстайна змусив піти з роботи Д.Трамп, немає.

У своїй заяві генпрокурор США В.Барр похвалив Р.Розенстайна за служіння Міністерству юстиції "з відданістю і відмінністю".

"Рід був неоціненним партнером для мене під час мого повернення в департамент, і я сильно покладався на його керівництво і судження протягом останніх декількох місяців. Я високо оцінив можливість тісно співпрацювати з ним і бажаю йому успіхів у його майбутніх починаннях. Нам з департаментом його не вистачатиме", - написав В.Барр.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Франція та її депутати не підуть на компроміси щодо дотримання міжнародного права і територіальної цілісності України - голова Нацзборів Франції

В Україні у вихідні очікуються короткочасні дощі та грози

В Україні немає обмежень прав громадян, які належать до нацменшин від Росії, - Стефанішина

УЗ попередила про погіршення ситуації на автомобільних ПП на польському кордоні, закликавши відправляти вантажі залізницею

ЄК представила послам ЄС позитивну оцінку виконання Києвом умов, необхідних для початку переговорів про вступ, - високопоставлений європейський дипломат

Битва за Україну має таке саме екзистенціальне значення для Європи, як і виграні попередніми поколіннями європейців битви, - Зеленський

Понад 4 тис. шкіл в Україні практикують викладання мов національних меншин як окремих предметів - Шмигаль

Повідомлено про підозру літньому киянину, який зі своїм знайомим напав на волонтерку

Діалог щодо підготовки зустрічі президента України та прем'єра Угорщини триває - Стефанішина

Енергетики повернули світло майже в усі знеструмлені через негоду населені пункти - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА