RU
 

В Івано-Франківську не згодні з "червоною" зоною карантину

Корреспондент.net,  28 серпня 2020, 13:18
0
306
В Івано-Франківську не згодні з  червоною  зоною карантину
Фото: wikimedia.org
В Івано-Франківську протестують проти посилення карантину

Підприємці виступили категорично проти внесення міста в "червону" зону. Мер вважає відповідне рішення центральної влади політичним і закликає переглянути його.

 
Починаючи з понеділка, 31 серпня, Івано-Франківськ належить до "червоної" зони епідемічної небезпеки, у зв'язку з чим у місті не працюватимуть школи та дитсадки, а громадський транспорт курсуватиме в режимі спецперевезень. Відповідне рішення прийнято в п'ятницю, 28 серпня, на засіданні Івано-Франківської міської комісії з ТЕБ та НС.
 
Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що сьогодні вранці в міську раду звернулися перевізники та підприємці, які висловили свою незгоду з рішенням уряду віднести місто до "червоної" зони. Про це він сказав у відеозверненні, опублікованому на його сторінці в Facеbook.
 
"Ми діємо в межах компетенції законів України. Комусь би дуже хотілося повідкривати тут купу кримінальних справ, але я вважаю, що сьогодні громада Івано-Франківська повинна показати свою позицію. Знаючи, що сьогодні буде засідання цієї комісії, до міської ради звернулися підприємці і перевізники. Вони виступили категорично проти внесення міста в "червону" зону. Я, як людина, підтримую це звернення...", - підкреслив Марцінків.
 
Він вважає рішення про віднесення міста до "червоної" зони політичним.
 
"Я не знаю, до чого це призведе, але критерії оцінки з боку держави повинні бути об'єктивними. Тому звертаюся до президента, прем'єра і уряду з вимогою переглянути своє рішення і врахувати справжні показники захворюваності в Івано-Франківську", - заявив мер.
 
Нагадаємо, 27 серпня на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Івано-Франківськ, Калуш і Коломия, а також Городенківський, Косівський і Тисменицький райони Івано-Франківської області віднесли до "червоної" зони епідемічної небезпеки, обмеження якої діятимуть на цих територіях протягом 14 днів, починаючи з 31 серпня.
 
Нагадаємо, через погіршення епідситуації Кабмін продовжив карантин до листопада і на місяць закрив кордон на в'їзд для іноземців.
 
 
 
Новости от Корреспондент.net в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Карантин у Києві та Україні
СюжетCOVID-19 в Україні: чи відкривати школи під час пандемії
СюжетМітинг антивакцинаторів у Києві: страх втратити роботу або стати роботами
СюжетЧи варто чекати на новий локдаун в Україні, та яким він буде
СюжетКоронавірус, локдаун та онлайн-навчання: якими є реалії української школи
Мер Тернополя заявив, що карантин у місті буде посилено
СПЕЦТЕМА: Карантин у Києві та Україні
ТЕГИ: Ивано-Франковсккарантин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі