08:23 23.01.2019

Порошенко привітав патріарха Філарета з 90-річчям

2 хв читати
Порошенко привітав патріарха Філарета з 90-річчям

Президент України Петро Порошенко привітав патріарха Філарета (Денисенка) з 90-річчям, повідомляє прес-служба Адміністрації президента України.

"Прийнявши чернечий постриг у 21 рік, Ви, Ваше Святосте, все своє довге життя присвятили служінню Церкві. Відстоювали право вірити в Бога у часи войовничого атеїзму. Стали першим українцем, який посів київський престол за майже 150 років. Перед тим Петербург та Москва присилали служити сюди кого завгодно, але не українців... І робили це з незмінною метою - русифікувати та духовно розколоти наш народ. І як показово, що саме син донецького краю високо підняв прапор українства та несе його стільки десятиліть. І то символ того, що Донбас - це Україна", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Адміністрації президента в середу вранці.

Президент особливо відзначив роль патріарха Філарета в духовному об'єднанні українського народу.

"Ви вже увійшли в історію як духовний і державний лідер, один з творців церкви і держави. Ваше патріарше благословення під час важливих суспільно-політичних подій надихало людей йти шляхом правди, консолідувало та додавало сил. Так було в Помаранчеву революцію, так було в Революцію гідності. Так є і зараз під час російської агресії проти України", - зазначив П.Порошенко.

"І сьогодні, коли мільйони співвітчизників піднялися на захист своєї Вітчизни від російського агресора, Ваше мудре слово, Ваші молитви додають усім нам наснаги в захисті правди і справедливості, у збереженні національної єдності, у вірі в перемогу над ворогом", - підсумував глава Української держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чотири людини загинули під час обвалення ресторану на Майорці

Єгипет та США тимчасово передаватимуть гуманітарну допомогу для жителів Гази через КПП "Керем-Шалом"

Окупанти обстріляли Слобідський район Харкова, частково зруйновано ліцей

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

На Лиманському, Сіверському, Курахівському, Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках ситуація залишається стабільно напруженою - Генштаб ЗСУ

У ХАРКОВІ ЧУТНО ВИБУХИ - МЕР МІСТА

За добу відбулося 90 бойових зіткнень, напруженою залишається ситуація на Куп'янському, Покровському, Краматорському та Харківському напрямках - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 33 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

Кондратюк позитивно оцінює результати візиту маршалка Сенату Польщі

Зеленський зустрівся з маршалком Сенату Республіки Польща

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА