Графічні паролі так само передбачувані, як звичайні (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Графічні паролі так само передбачувані, як звичайні (дослідження)

Технології&Авто
838
Дослідження показують, що багато користувачів застосовують недостатньо надійні паролі кшталт «1234567», «p@$$w0rd» або «password», розгадати які для зловмисників не складає практично ніяких труднощів.
Нові дані дозволяють говорити про те, що схожа картина спостерігається і в області графічних паролів на пристроях з операційною системою Android.
Нагадаємо, що власники Android-гаджетів можуть налаштувати візерунок для зняття блокування. Такий шифр являє собою лінію, яку необхідно намалювати на сенсорному екрані, з’єднавши між собою кілька з дев’яти вузлів.
Марте Льоге (Marte Løge), випускниця Норвезького університету науки і техніки, провела дослідження, в ході якого вивчалися особливості створення графічних паролів користувачами.
Залежно від кількості задіяних вузлів можливе наступне число комбінацій візерунків:
Однак, як з’ясувалося, середнє число використовуваних в графічному шифрі вузлів дорівнює п’яти. Таким чином, це дає трохи більше 7 000 комбінацій. Більш того, часто задіюються тільки чотири вузли.
Дослідження також показало, що в 44% випадків візерунок починається з верхнього лівого вузла. А 77% графічних паролів беруть початок в одному з чотирьох кутів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас