20:08 27.08.2019

Нардепи "Євросолідарності" й українські громадські діячі надіслали Трампу та Макрону листи з закликом утриматися від запрошення Путіна на зустріч G7

1 хв читати
Нардепи "Євросолідарності" й українські громадські діячі надіслали Трампу та Макрону листи з закликом утриматися від запрошення Путіна на зустріч G7

Новообрані народні депутати від партії "Європейська солідарність", депутати українського парламенту VIII скликання звернулися до президентів Франції Еммануеля Макрона та США Дональда Трампа з листами, в яких висловили сподівання, що їхні країни залишаться партнерами України й не умиротворятимуть агресора - Російську Федерацію, запрошуючи її лідера на зустріч G7.

"Ми направили листи посольствам Франції та США в Україні", - розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" обраний народний депутат від партії "Євросолідарність" Марія Іонова.

Як розповіла Іонова, в листах наводяться факти та докази, що президента РФ Володимира Путіна не можна запрошувати на наступну зустріч G7.

"Ми назвали всі резолюції, всі рішення Європейського парламенту, перерахували всі безчинства Російської Федерації, Путіна. Сказали, що не можна, з одного боку говорити, що ви - друг України, а з іншого боку - запрошувати агресора", - зазначила вона.

Іонова зазначила, що керівники США та Франції мають знати й розуміти, що Україна й надалі обстоюватиме свої інтереси й боротиметься за них.

Вона також повідомила, що під листами стоять підписи, зокрема її, голови Верховної Ради VIII скликання Андрія Парубія, першого віце-спікера Ірини Геращенко, керівника комітету в закордонних справах Ганни Гопко, міністра у справах ветеранів Ірини Фріз, віце-прем'єра з європейської інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, громадських діячів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА