RU
 

У Німеччині протестували сирени цивільної оборони

Корреспондент.net,  10 вересня 2020, 17:48
0
186
У Німеччині протестували сирени цивільної оборони
Фото: DPA
Рішення про застосування сирен керівництво міст ФРН приймало саме

Керівництво федеральних земель ФРН вирішило проводити подібні випробування у другий четвер вересня кожного року.

 
По всій Німеччині прозвучали сирени цивільної оборони. Вперше за останні 30 років було проведено випробувальний День попередження, повідомляє Укрінформ у четвер, 10 вересня.
 
Рівно об 11:00 протягом хвилини завили сирени в багатьох населених пунктах. Об 11:20 також протягом хвилини вони сповістили про завершення акції.
 
Зазначено, що про застосування сирен керівництво міст вирішувало саме. У столиці країни - Берліні - сирени не застосовуються через те, що місто "густо населене". Але по всій країні людей попереджали через ЗМІ, соціальні медіа і мобільний додаток NINA - телефон вібрував також протягом хвилини.
 
З 2015 року ті, хто встановив цю програму (це понад 7,5 млн осіб, - ред.) отримують попередження та рекомендації щодо дій у разі надзвичайної ситуації.

 
Керівництво федеральних земель вирішило проводити подібні випробування у другий четвер вересня кожного року, починаючи з 2020 року. Йдеться про попередження в разі природної або техногенної катастрофи, терористичних атак або інших ситуацій, які загрожують масовим насильством, відключення електроенергії і т.п.
 
Раніше на вулицях Чернігова помилково спрацювала сирена. Місцева влада заявила про хибну тривогу і попросила жителів міста зберігати спокій.
 
Нагадаємо, в позаминулому році жителі Флориди отримали від влади оповіщення про вторгнення зомбі. Повідомлення отримали майже вісім тисяч осіб.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ГерманиявидеоФРГ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі