Uber запатентує штучний інтелект для визначення п'яних пасажирів у таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber запатентує штучний інтелект для визначення п'яних пасажирів у таксі

Фондовий ринок
442
Сервіс замовлення таксі Uber подав заявку на отримання патенту на штучний інтелект, який зможе виявити п’яних пасажирів до посадки у таксі. Про це йдеться на сайті Відомства з патентів і товарних знаків США.
За допомогою розробки Uber буде визначати стан людини, грунтуючись на інформації про її минулі замовлення, відгуки інших водіїв, час подачі машини, а також район, де знаходиться клієнт. Крім того, нейромережа зможе порівняти поведінку пасажира в додатку з іншими замовленнями цієї людини.
Під час замовлення автомобіля Uber буде враховувати наявність помилок клієнта, швидкість друку і ходіння можливого пасажира. У разі, якщо штучний інтелект вирішить, що замовлення зробив нетверезий пасажир — водієві надійде сигнал тривоги.
Дуже п’яним пасажирам не вдасться викликати таксі в Uber, наголошується в патенті, оскільки це створює підвищену небезпеку для водія.
8 травня Uber представила нову концепцію свого літючого гібрида літака та вертольота, який буде використовуватися як аеротаксі з 2023 року. При цьому Uber не планує займатися будівництвом апарату. Реалізацією проекту займуться партнери компанії — розробники Bell Helicopters, Embraer і Pipistrel, які також займаються вивченням сфери повітряних таксі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас