Україна може отримати гроші з двох додаткових програм МВФ через коронавірус — НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може отримати гроші з двох додаткових програм МВФ через коронавірус — НБУ

Казна та Політика
814
Україна претендує на фінансову допомогу Міжнародного валютного фонду із двох додаткових глобальних програм, кошти з яких виділяються на підтримку економік, що постраждали від коронавірусу.
Про це повідомив голова Національного банку України Яків Смолій під час прес-брифінгу 20 березня.
«Хочу проінформувати, що сьогодні у МВФ є 2 програми для підтримки країн, які постраждали від коронавірусу, для того щоб побороти цю інфекцію. Ми також розраховуємо на частину того фінансування, що його отримає українська сторона», — заявив Смолій.
Голова Нацбанку також додав, що наразі уряд та НБУ проводять активні переговори з МВФ для того, аби пришвидшити підписання 3-річну програму EFF на 5,5 мільярда доларів.
Раніше у Національному банку України повідомили, що переговори з Міжнародним валютним фондом щодо виділення допомоги на протидію коронавірусу продовжуються, а їхні результати очікуються протягом декількох тижнів.
Раніше Президент дав розпорядження Мінфіну домовитися з МВФ про виділення фінансової допомоги Україні у зв’язку з пандемією коронавірусу. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що Україна «просувається вперед» у переговорах з фондом.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас