09:44 05.12.2019

Садовому скасували заставу в 1 млн грн, визначивши запобіжним заходом особисте зобов'язання

2 хв читати
Садовому скасували заставу в 1 млн грн, визначивши запобіжним заходом особисте зобов'язання

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала заставу для мера Львова Андрія Садового та визначила запобіжним заходом особисте зобов'язання.

Таке рішення було ухвалено на засіданні в середу.

"Колегія суддів постановила, перше: апеляційну скаргу прокурора Сидоренка залишити без задоволення. Друге: апеляційну скаргу захисника задовольнити частково. Третє: ... запобіжний захід у вигляді застави... скасувати... Застосувати до підозрюваного Садового запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання", - зачитав рішення головуючий суддя.

Термін особистого зобов'язання - до 20 січня 2020 року. Садовому наказано з'являтися за викликом до слідчого, заборонено спілкуватися з певним колом свідків.

Розгляд апеляції тривав близько 9 годин. Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просили збільшити заставу до 50 млн грн замість визначених судом 1 млн 56 тис. грн.

Як повідомлялося, 21 листопада представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) вручили Садовому повідомлення про підозру в зловживанні службовим становищем у справі продажу ділянки землі під індустріальний парк від 2015 року.

САП пояснила, що "під час розслідування встановлено і підтверджено висновками експертів і фахівців, що понад 23,49 га земель було продано за договором купівлі-продажу посадовими особами Львівської міськради на порушення вимог чинного законодавства за заниженою ціною як землі промисловості".

У прокуратурі також встановили, що продана ділянка не належить місту Львову, а Рясне-Руській сільраді Яворівського району Львівської області як земля сільськогосподарського призначення.

За даними САП, чиновникам інкримінують злочин за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (організація зловживання і зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. "Одразу після вручення підозр прокурори САП вручили клопотання про обрання зазначеним особам запобіжних заходів", - йдеться в повідомленні.

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного продажу 32 га землі Львівською міськрадою в 2016 році. 15 листопада того самого року у Львівській міськраді відбулися обшуки в рамках зазначеної справи, а в липні 2017 року Садового з цього приводу викликали на допит до прокуратури.

Сам Садовий зазначав, що сподівається на "успішний результат" цієї справи, при цьому наголошував, що не має достатньої суми для внесення застави в 50 млн грн, на якій наполягало обвинувачення.

27 листопада Вищий антикорупційного суд обрав запобіжний захід меру Львова Андрію Садовому у вигляді застави розміром 1 млн 56 тис. 550 грн.

Крім того, суд зобов'язав мера Львова "прибувати до детектива, прокурора, слідчого, судді на кожну вимогу" та повідомляти про зміну місця проживання або місця роботи, а також "утриматися від спілкування" з іншими фігурантами справи про обставини провадження.

3 грудня Садовій подав апеляцію на рішення ВАКС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА