Ціни на АЗС впали після зустрічі Зеленського з учасниками роздрібного ринку нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на АЗС впали після зустрічі Зеленського з учасниками роздрібного ринку нафтопродуктів

Енергетика
3991
Ціни бензинів і дизельного пального на станціях великих роздрібних мереж у вівторок, 24 грудня, опустилися на 0,5-1 грн/л.
Про це з посиланням на дані щоденного моніторингу роздрібного ринку “Консалтингової групи А-95” повідомляє enkorr.
Зокрема, в мережах ОККО і WOG ціни бензину і ДП опустилися на 50 копійок за літр, Amic знизив ціну бензину на 80 копійок за літр, ДП – на 70 копійок.
Також в консолідованій мережі групи “Приват”, яка до поточного моменту не реагувала на зниження цін іншими операторами, все пальне подешевшало на 1 грн/л.
Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський провів зустріч з учасниками роздрібного ринку нафтопродуктів. В Офісі президента рекомендували операторам відмовитися від великих знижок за програмами лояльності, натомість знизивши ціни на стелах.
За даними учасників зустрічі, в якості одного з цінових орієнтирів від чиновників прозвучала ціна $1,1/л (25,6 грн/л за поточним курсом), яка була на ринку в грудні минулого року. При цьому в Офісі президента цінових змін очікували вже з наступного дня, 24 грудня.
Як повідомлялося, на початку грудня спочатку глава парламентського комітету з питань енергетики Андрій Герус, потім Антимонопольний комітет, міністр економічного розвитку Тимофій Милованов і прем’єр-міністр Олексій Гончарук висловили стурбованість рівнем роздрібних цін на пальне. При цьому, коли ціни на бензин знижувалися на 10-30 копійок за літр, глава уряду зазначив, що прийнятним зниженням було б падіння цін на 2 грн за літр.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас