RU
 

У Лівії невідомі захопили найбільше родовище нафти

Корреспондент.net,  9 червня 2020, 14:42
0
350
У Лівії невідомі захопили найбільше родовище нафти
Фото: Getty Images
На родовищі Аш-Шарара видобувається до 340 тисяч барелів нафти на добу

Збройні загони належать до Лівійської національної армії Халіфи Хафтара, стверджують арабські ЗМІ.

 
Невідомі озброєні особи увійшли на територію найбільшого нафтового родовища Лівії Аш-Шарара і зажадали негайно зупинити видобуток сировини. Про це повідомила Національна нафтова корпорація Лівії на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 9 червня.
 
 
 
"Національна нафтова корпорація підтверджує, що збройні загони вторглися на родовище Еш-Шарара і зажадали від співробітників негайно зупинити видобуток через кілька годин після відновлення виробки", - йдеться в повідомленні.
 
Також зазначено, що на родовище увійшли якісь сили під керівництвом бригадного генерала Мухаммада Халіфа, який назвався головою "охорони нафтових об'єктів на півдні". Він і наказав негайно зупинити видобуток.
 
Керівництво компанії наказало співробітникам не підкорятися "ніяким військовим наказам, пов'язаним з експлуатацією та технічним обслуговуванням (родовища. - ред.) у зв'язку з недостатньою компетентністю і відсутністю уявлення про наслідки".
 
Відзначається, що зупинка нафтовидобутку в результаті вторгнення збройних загонів може привести "до вкрай тяжких наслідків для інфраструктури родовища і в цілому для Лівії". У зв'язку з інцидентом компанія має намір найближчим часом звернутися до відповідних міжнародних організацій, таких, як Інтерпол, відзначається в повідомленні.
 
За даними арабського телеканалу Al Hadath, члени збройних загонів, які вчинили напад, належать до Лівійської національної армії (ЛНА) під командуванням маршала Халіфи Хафтара.
 
Як відомо, за останні тижні урядова армія Лівії за підтримки Туреччини досягла значних успіхів у боротьбі з силами Хафтара. ЛНА була відкинута з цілої низки населених пунктів на заході Лівії.
 
Також стало відомо, що армію Хафтара вибили з аеропорту Триполі, який вона зайняла в минулому році.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: нефтьЛивиязахватТриполиБоевики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі