RU
 

ОБСЄ підбили підсумки переговорів контактної групи щодо Донбасу

Корреспондент.net,  27 березня 2020, 15:30
0
164
ОБСЄ підбили підсумки переговорів контактної групи щодо Донбасу
Фото: Місія ОБСЄ в Україні / Facebook
В ОБСЄ розповіли про підсумки переговорів контактної групи щодо Донбасу

Зустрічі проводяться у форматі відеоконференції через COVID-19. В ОБСЄ закликали сторони до глобального перемир'я через пандемію коронавірусу.

ОБСЄ закликала сторони контактної групи щодо Донбасу ввести глобальне перемир'я через пандемію коронавірусу. Про це заявила спецпредставник голови ОБСЄ в Україні та в ТКГ посол Хайді Грау за підсумками зустрічі контактної групи і її робочих підгруп, повідомляє прес-служба ОБСЄ в п'ятницю, 27 березня.

"Регулярні зустрічі тристоронньої контактної групи і її робочих груп були проведені у формі відеоконференцій з 24 по 26 березня у зв'язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19 і пов'язаними з нею обмеженнями, введеними як Україною, так і Російською Федерацією. Я закликаю сторони конфлікту відгукнутися на ініціативу Генерального секретаря ООН Антоніо Гутерреша ввести глобальне перемир'я у зв'язку з поширенням пандемії, негайно повністю зупинити бойові дії і ввести режим припинення вогню", - сказала Грау.

Вона також закликала сторони "зробити все необхідне, щоб заходи боротьби з коронавірусом не стали додатковою перешкодою для повного і вільного доступу СММ по всій території України відповідно до її мандату".

Для діяльності міжнародних гуманітарних організацій, зокрема Міжнародного Комітету Червоного Хреста важливим є вільний перетин лінії зіткнення, додала представник ОБСЄ.

"У центрі уваги робочої групи з безпеки були дискусії щодо визначення додаткових ділянок розведення сил і засобів. Однак для вирішення даного питання ще знадобляться додаткові зусилля. Під час обговорення протимінної діяльності учасники робочої групи зійшлися на думці про її необхідність, наголошуючи при цьому на особливій важливості розмінування цивільних об'єктів і їхніх околиць. Гуманітарна робоча група розглядала питання відкриття нових пунктів пропуску через лінію зіткнення в Луганській області. Також обговорювалася підготовка до наступного обміну утримуваними", - наголосила Грау.

За її словами, в центрі уваги економічної робочої групи були актуальні питання водопостачання через лінію зіткнення в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також було порушено тему виплати пенсій.

"Політична робоча група обговорювала питання, пов'язані з особливим статусом ОРДО і ОРЛО, як передбачено Мінською угодою. Учасники також взяли до відома факт обговорення проекту Консультативної ради в "нормандському форматі", - підсумувала представник ОБСЄ.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: донбассОБСЕ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі