13:28 17.10.2020

Глава Єврокомісії висловила співчуття у зв'язку з убивством учителя радикалом у Франції

1 хв читати
Глава Єврокомісії висловила співчуття у зв'язку з убивством учителя радикалом у Франції

Голова Європейської комісії (ЄК) Урсула фон дер Ляйен у суботу висловила співчуття у зв'язку з убивством шкільного вчителя у Франції радикальним ісламістом.

"Із жахом дізналася про вбивство викладача з Конфлан-Сент-Оноріна. Мої співчуття його родині і французам. Мої думки також про вчителів у Франції та всюди в Європі. Без них немає громадян. Без них немає демократії", – написала вона у Твіттері.

Напередодні в одному з передмість Парижа радикальний ісламіст убив викладача, який демонстрував учням карикатури на пророка Мухаммеда як приклад свободи вираження.

Передбачуваного убивцю під час затримання поліцейські застрелили в сусідньому місті Ераньї. Розслідуванням злочину зайнялася антитерористична прокуратура.

Телеканал BFMTV повідомив із посиланням на свої джерела, що підозрюваний в убивстві народився в Москві в 2002 році. Також французькі ЗМІ з посиланням на джерела повідомляють, що він має чеченське коріння. За даними каналу, він не був відомий як правопорушник ні поліції, ні антитерористичній спецслужбі. Перед нападом терорист нібито прокричав "Аллах акбар".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА