18:24 07.05.2019

Боєць ЗСУ загинув, ще двоє поранені від початку доби на Донбасі внаслідок 13 обстрілів бойовиків

2 хв читати
Боєць ЗСУ загинув, ще двоє поранені від початку доби на Донбасі внаслідок 13 обстрілів бойовиків

Від початку доби вівторка, 7 травня, бойовики на Донбасі 13 разів порушили режим припинення вогню, здійснюючи вогонь по українських позиціях, зокрема з великокаліберної артилерії, внаслідок чого один український військовослужбовець був убитий і ще двоє дістало поранень, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"Збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 і 82 мм, бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї... Внаслідок обстрілів один військовослужбовець об'єднаних сил загинув, двоє отримали поранення", - йдеться у зведенні станом на 18:00 вівторка, оприлюдненому на сторінці прес-центру в соцмережі Facebook.

В інформації зазначено, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики шість разів обстріляли позиції об'єднаних сил: двічі з мінометів калібру 120 мм поблизу м. Авдіївки; з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу с. Водяного; з АГС, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля н. п. Гнутове; з ручних протитанкових гранатометів - у районі н. п. Новоселівка Друга; зі стрілецької зброї - біля с. Богданівки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики обстріляли позиції об'єднаних сил сім разів: чотири рази з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, протитанкових ракетних комплексів і великокаліберних кулеметів - поблизу с. Новозванівка; з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, БМП і АГС - поблизу м. Попасної; зі снайперської зброї - біля н. п. Південне; зі стрілецької зброї - в межах ділянки розведення сторін поблизу н. п. Станиця Луганська.

На ворожі провокації підрозділи об'єднаних сил дали адекватну відповідь. У межах ділянки розведення біля Станиці Луганської українські військові вогонь у відповідь на обстріл не відкривали. Втрати противника уточнюються.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 80

Український Червоний Хрест надавав допомогу постраждалим від російської ракетної атаки в Дніпрі

Окупанти обстріляли Білозерку на Херсонщині, поранено мирного жителя - обладміністрація

Заступник голови КМДА Усов підтвердив обшук у його кабінеті: вилучили телефони, комп'ютер, особисті кошти

Міноборони України в партнерстві з Victory Drones запускає проєкт із рекрутингу операторів БПЛА

Окупанти обстріляли Хотінську громаду Сумського району, поранено двох жителів, зруйновано два будинки

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанської громади поранено 2 мирних жителів - прокуратура

Захисту та відновленню енергетики має бути приділена тотальна увага всіх відповідальних посадовців

Канада ввела санкції проти соратників експрезидента України Януковича

У Києві та області з 5 до 13 червня будуть проведені командно-штабні навчання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА