15:14 29.11.2019

Єдиною міжнародною організацією, що знайшла способи покарання російського тероризму, стала WADA - експерт

2 хв читати

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) є єдиною міжнародною організацією, що знайшла дієвий механізм реакції на протизаконну діяльність РФ, зазначає заступник директора з міжнародних питань Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь.

"Насправді, таке враження, що єдиною міжнародною організацією, яка знайшла способи покарання російського тероризму, є WADA - антидопінгова організація, яка все-таки знайшла можливості та механізми, і на відміну від ООН, НАТО, ЄС, ОБСЄ, вводить жорсткі санкції , які наразі можуть зруйнувати російський спорт через начебто розумну, з точки зору пана Путіна (президент РФ Володимир Путін - ІФ) політику, яку ніхто нібито не може розпізнати", - пояснив Самусь у п'ятницю у Києві під час конференції "Тероризм у внутрішній і зовнішній політиці Росії", яку організував Центр дослідження Росії.

За словами експерта, під час зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, РФ) у Парижі 9 грудня президенту України Володимиру Зеленському доведеться визначитися з тим, є РФ державою-терористом чи партнером. "Особливо хотів би нагадати про наближення такої дати, як 9 грудня, коли українському президенту, Українській державі треба буде визначатися, з ким ми маємо справу: чи це держава-терорист, чи це партнер, з яким можна вести розмови. Таке враження, що Франція та Німеччина вважають цю країну своїм партнером, на жаль. І українському керівництву буде дуже важко протистояти цьому", - сказав Самусь.

"Адже всі розуміють, хто збив літак MH-17, всі розуміють, хто зробив спробу отруєння Скрипалів, всі розуміють, хто веде війну проти України, всі розуміють, хто окупував і анексував Крим, а насправді ні реакції ООН, ні реакції НАТО, ні реакції ЄС, реальної адекватної реакції ми не бачимо", - резюмував Самусь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА