День фінансів, 2 жовтня: вартість 1 км дороги, перекази без ідентифікації, пільгові кредити на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 2 жовтня: вартість 1 км дороги, перекази без ідентифікації, пільгові кредити на житло

649
П’ятниця, 2 жовтня: про вартість 1 кілометра дороги та підвищення пенсії на 1 гривню в Україні:
Вартість 1 кілометра дороги в Україні. У Держагентстві автомобільних доріг повідомляють, що структура вартості дорожньо-будівельних робіт залежить від категорії дороги, від вартості матеріалів, експлуатації будівельних машин і механізмів та інших параметрів. Середня вартість нового будівництва 1 категорії з асфальтобетонним покриттям у 2020 році в Україні – 170,6 млн грн.
Підвищення пенсій на 1 гривню: скільки це коштує Україні. У Мінфіні розповіли, скільки коштує підвищення пенсій. Так, в Україні 12 млн пенсіонерів, отже, підняття пенсії на гривню потребує 12 млн грн за один місяць, за рік близько 144 млн грн.
Пільгові кредити на житло. Уряд анонсував нову програму пільгових кредитів на житло. Заступник міністра фінансів Василь Шкураков пояснює: вже з грудня в Україні запустять нову іпотечну програму. Кредити видаватимуть банки на 20 років під 7%. До речі, ми вивчили кредити на житло від українських банків. Порівнюйте і обирайте найкращі умови для купівлі будинку або квартири в кредит.

Безкоштовний каталог іпотеки на житло в Україні 🏢

Перекази без ідентифікації. В Україні пропонують в рази збільшити суму, яку можна відправляти анонімно. Зараз без ідентифікації себе (тобто без використання картки, пред’явлення документів) можна через термінал відправити 5 тисяч гривень. Цю суму хочуть збільшити в п’ять разів.
Скасування обмеження на зарплати в держкомпаніях. Президент Зеленський 1 жовтня підписав закон з поправками до держбюджету на 2020 рік, який передбачає дозвіл уряду скасувати обмеження на зарплати в держкомпаніях. Кабмін планує скористатися цим правом. Раніше, у квітні Кабмін обмежив розмір заробітної плати керівників виконавчих органів та членів наглядових рад держкомпаній до 47 000 гривень на місяць. Уряд планує також скасувати підвищення зарплат вчителів з 2021 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас