RU
 

В Ефіопії під час протестів загинули майже 80 осіб

Корреспондент.net,  31 жовтня 2019, 21:21
0
135
В Ефіопії під час протестів загинули майже 80 осіб
Фото: borkena.com
Силовики заспокоюють учасників протесту в Ефіопії

Протестні акції відбулися після того, як відомий активіст Джавара Мухаммед оголосив, що його перебування в Аддіс-Абебі знаходиться під загрозою.

 
Щонайменше, 78 людей загинули внаслідок протестів, що охопили минулого тижня ряд регіонів Ефіопії. Про це повідомляє Reuters із посиланням на представника прем'єр-міністра країни Абія Ахмеда у четвер, 31 жовтня.
 
За його словами, 409 осіб було затримано через заворушення. Наразі влада продовжує вести розслідування.
 
Минулого тижня протягом трьох діб у різних частинах Ефіопії виникали хвилювання, які супроводжувалися зіткненнями демонстрантів з поліцією та підрозділами сил безпеки.
 
Протестні акції відбулися після того, як відомий ефіопський політичний активіст Джавара Мухаммед оголосив, що його перебування в Аддіс-Абебі знаходиться під загрозою, а державні служби безпеки намагаються організувати на нього замах.
 
Раніше в Ефіопії 25 людей загинули у зіткненнях між активістами з народності Сидамо, які вимагають референдуму, і силовиками.
 
Також повідомлялося, що в Ефіопії кілька десятків людей загинули внаслідок етнічних зіткнень на заході країни. Жертвами нападу стали представники етнічних груп Гумуз і шінаша.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: протестыпротестакции протестапогиблипогибшие
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі