Ford Motor оголосила про закриття заводу важких вантажних автомобілів у Бразилії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford Motor оголосила про закриття заводу важких вантажних автомобілів у Бразилії

Фондовий ринок
442
Ford Motor Co заявила у вівторок, 19 лютого, що закриє свій найстаріший завод в Бразилії і згорне бізнес з виробництва важких вантажних автомобілів в Південній Америці. Це може стати причиною втрати понад 2700 робочих місць, що дуже немало для південноамериканської країни.
Про це повідомляє Reuters.
Бразилії торкнеться перший етап реорганізації компанії. Вже в 2019 році буде закритий автоскладальний завод в Сан-Бернарду-ду-Кампу, який випускає хетчбеки Ford Fiesta і вантажні автомобілі Ford Cargo, F-350 і F-4000. Цей завод працює з 1967 року.
Закриття заводу може означати, що Ford переорієнтується на основну частину свого автомобільного бізнесу в найбільшій економіці Латинської Америки, розташованій на набагато більш новому заводі в північно-східному штаті Баія. Але скорочення робочих місць у промисловому центрі Бразилії є психологічним ударом для нової адміністрації вкрай правого президента Жаїра Больсонаро, яка бореться з рівнем безробіття, що становить зараз понад 11 відсотків.
Закриття також є ударом по промисловій околиці Сан-Паулу, де бразильська автомобільна промисловість зародилася й тривалий час стимулювала його промислове зростання. Це також місце, де ув’язнений колишній президент Луїс Інасіу Лула да Сілва прославився як профспілковий лідер, який організував масові страйки.
Останні скорочення Ford відбуваються у зв’язку з тим, що інвестори стежать за розвитком можливої співпраці компанії з Volkswagen AG, який вже охоплює комерційні фургони і пікапи, але може незабаром перетворитися на електричні і автономні автомобілі. Обидва автовиробника також пообіцяли працювати разом над іншими проектами, які можуть включати об’єднання потужностей в таких регіонах, як Південна Америка.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас