18:06 15.01.2020

Сахель і кліматична дипломатія - головні питання порядку денного майбутньої Ради ЄС на рівні глав МЗС

2 хв читати
Сахель і кліматична дипломатія - головні питання порядку денного майбутньої Ради ЄС на рівні глав МЗС

Обстановка в країнах африканського Сахеля і активізація кліматичної дипломатії Євросоюзу внесені до основного порядку денного засідання Ради ЄС у закордонних справах, яке збереться в Брюсселі 20 січня, повідомила в середу прес-служба ради.

Засідання, яке відбудеться під головуванням високого представника ЄС у закордонних справах Жозепа Борреля, розпочнеться, як зазвичай, з огляду актуальних міжнародних подій. Очікується обговорення ситуації в Болівії, Індії та Венесуелі. Також ітиметься про Лівію після участі глави дипломатії ЄС у Берлінській конференції 19 січня.

Основний порядок денний зустрічі відкриється дебатами про стан справ у Сахелі.

"Рада обміняється думками про погіршення ситуації з безпекою і гуманітарною ситуацією в Сахелі та про роль, яку ЄС може відігравати як провідний партнер у регіоні. Дискусія буде зосереджена на перспективі посилення діяльності ЄС на підтримку безпеки, стабільності та розвитку", - йдеться в проекті порядку денного, опублікованому в Брюсселі.

Кліматична дипломатія є одним із пріоритетів зовнішньої політики ЄС у 2020 році. Глави МЗС обговорять шляхи активізації кліматичної дипломатії та розширення відповідної інформаційної роботи щодо третіх країн.

Планується затвердити висновки ради з цього питання.

Міністерська зустріч завершиться неформальним обідом, під час якого обговорюватимуться близькосхідний мирний процес і останні події в ширшому регіоні, зокрема на основі результатів позачергової Ради ЄС у закордонних справах від 10 січня 2020 року, на якій головну увагу було приділено становищу в Лівії та Іраку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА