17:16 10.05.2018

НАБУ викрило корупційні схеми в ОПК на понад 1 млрд грн

1 хв читати

Мінімум на 15 підприємствах оборонно-промислового комплексу України детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) зафіксували факти, які стали підставою для відкриття кримінальних проваджень за фактами корупційних правопорушень.

Як повідомляється в четвер на офіційній сторінці НАБУ в соцмережі Фейсбук, найчастіше мова йде про присвоєння, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, а також закупівлю товарів за завищеними цінами через компанії-посередники, наближені до керівництва держустанов.

"В результаті таких дій, на думку детективів, за попередніми оцінками, інтересам держави заподіяно шкоду на суму понад 620 млн грн і $3 млн", - йдеться в інформації.

Згідно з розслідуванням детективів, ключову роль в появі корупційних схем на підприємствах ОПК відіграють чиновники держструктур: кожен другий підозрюваний у злочинах, розкритих НАБУ, належить до цієї категорії.

Водночас, крім розслідувань корупційних схем, детективи НАБУ запобігають появі нових. Зокрема, виявляючи корупційні ризики відповідно до вимог чинного законодавства, вони звертаються до чиновників для їх усунення.

"Наприклад, таким чином вдалося запобігти закупівлі за завищеними цінами пально-мастильних матеріалів та постачання обмундирування неналежної якості. Загалом, завдяки цій діяльності детективів НАБУ вдалося запобігти розкраданню понад 130 млн грн", - поінформували в антикорупційний орган.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА