15:24 11.11.2019

Верховний суд скасував заборону на примусовий продаж акцій Промінвестбанку

2 хв читати
Верховний суд скасував заборону на примусовий продаж акцій Промінвестбанку

Верховний суд залишив без змін постанову Київського апеляційного суду від 27 серпня 2019 року, відхиливши касаційні скарги держкорпорації ЗЕБ.РФ і Промінвестбанку (ПІБ, Київ) щодо скасування заборони Державній виконавчій службі (ДВС) на продаж 99,77% акцій банку.

Відповідну постанову від 6 листопада оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень 7 листопада.

"Касаційні скарги Державної корпорації розвитку ЗЕБ.РФ і ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" залишити без задоволення. Постанову Київського апеляційного суду від 27 серпня 2019 залишити без змін. Відновити дію постанови Київського апеляційного суду від 27 серпня 2019 року", - йдеться у рішенні суду.

Як повідомлялося, 27 серпня 2019 року Київський апеляційний суд задовольнив клопотання державного виконавця та групи компаній, пов'язаних із бізнесменом Ігорем Коломойським і його партнерами, і закрив провадження у справі за скаргою ЗЕБа на дії державного виконавця в рамках зведеного виконавчого провадження щодо укладення договору про продаж 99,77% акцій ПІБу на фондовій біржі ПФТС.

Промінвестбанк 17 вересня 2019 року ініціював кримінальне провадження, щоб зупинити примусовий продаж 99,77% своїх акцій на біржі.

Державна виконавча служба (ДВС) заарештувала акції Промінвестбанку, після чого на 28 серпня 2019 року було призначено аукціон із їх продажу. Стартова ціна пакета - 532,099 млн грн. Однак ПФТС у встановлений термін не отримала заявок на його купівлю.

Печерський районний суд Києва за клопотанням Генеральної прокуратури у вересні заарештував центральний офіс Промінвестбанку в столиці і ще 15 об'єктів нерухомості, які належать банку.

Російський ЗЕБ володіє 99,7726% акцій Промінвестбанку і вважає незаконним аукціон із продажу його акцій, пропонуючи потенційним покупцям звертатися з питаннями можливої покупки акцій безпосередньо. ЗЕБ став власником Промінвестбанку в 2008 році. Свої інвестиції в його розвиток він оцінює у $2,7 млрд.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2019 року за розміром загальних активів (43,985 млрд грн) Промінвестбанк посідав десяте місце серед 76 діючих банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

EVA планує відкриття салонів краси на базі магазинів нового формату EVA BEAUTY

Графіки погодинних відключень е/е через дощі застосовуватимуться в п'ятницю цілодобово - "Укренерго"

Девелопери житла враховують нові вимоги до інклюзивності в майбутніх проєктах і адаптують уже збудовані об'єкти

"Укрнафта" підвищила дебіт родовища на 17% за рахунок застосування нової технології

Комісія Ради вважає економічно необґрунтованою спробу передати БЦ "Гулівер" в управління АРМА

Стефанчук поки що скептично ставиться до економічного бронювання від мобілізації

Низка державних компаній хочуть стати корпораціями – Мінекономіки

Укрексімбанк здійснив зміни у правлінні

Зниження активності СЕС через щільну хмарність не дозволило зменшити час застосування обмежень е/е - "Укренерго"

ДП "Укрспирт" опинилося на межі банкрутства - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА