07:28 18.09.2019

Єврокомісія підготує пакет заходів боротьби з російською дезінформацією

2 хв читати
Єврокомісія підготує пакет заходів боротьби з російською дезінформацією

Європейська комісія до кінця жовтня підготує доповідь, в якій запропонує заходи з посилення опору ЄС дезінформації, що надходить ззовні, повідомив європейський комісар з питань безпеки Джуліан Кінг.

"Цей кодекс не матиме нічого спільного з цензурою, нічого спільного зі створенням "міністерства правди". Мова не йде про те, щоб вказувати, які діячі політичної опозиції хороші, а які погані. Йдеться лише про те, щоб висвітлити політичні дебати, забезпечити систему транспарентності", - заявив Кінг, який у вівторок взяв участь у дебатах на пленарній сесії Європарламенту в Страсбурзі на тему "Іноземне втручання в європейський і національний демократичні процеси і дезінформація".

За його твердженням, "обсяг дезінформації з прокремлівських джерел" збільшився вдвічі порівняно з тим, що було рік тому. Єврокомісія готує низку заходів, які складуть "кодекс поведінки" ЄС з протидії дезінформації.

Він повідомив, що будуть запропоновані законодавчі акти про політичну рекламу і чіткі правила фінансування політичних партій. Буде посилена координація країн Союзу в реагуванні на дезінформацію і кібератаки.

Депутати парламентської більшості в своїх виступах стверджували, що головне джерело дезінформації і втручання в європейський демократичний процес - це Росія, але також Китай, Іран "і інші авторитарні режими" і навіть "реакційні сили США". Зі свого боку представники крайніх правих, націоналістичних і популістських партій закликали не шукати зовнішнього ворога в особі Росії та заявляли, що причина їх успіхів на виборах - не "російське фінансування", а зміна настроїв в європейському суспільстві.

Спочатку планувалося за підсумками дебатів уже в четвер ухвалити відповідну резолюцію Європарламенту, але потім голосування з неї було перенесено на жовтневу сесію.

Дебати транслювалися на сайті Європарламенту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Вінниччині зафіксовано попадання по житловому будинку внаслідок ворожої ракетної атаки, троє постраждалих, мешканців евакуювали

Кількість жертв через удар по "Епіцентру" у Харкові зросла до шести

Кількість загиблих унаслідок удару по будгіпермаркету в Харкові зросла до п’яти

У рятувальних роботах на місці удару РФ по гіпермаркету в Харкові беруть участь шість екіпажів ТЧХУ

Генштаб: Кількість ворожих наступальних і штурмових дій зросла до 99, найбільше на куп'янському, покровському та курахівському напрямках

Унаслідок удару по центру Харкова постраждали 18 осіб, підліток у важкому стані

Президент Естонії: Найголовніше - зупинити російську військову машину

Кількість загиблих у результаті удару по будгіпермаркету в Харкові зросла до чотирьох

Кількість загиблих унаслідок удару по гіпермаркету в Харкові зросла до трьох

Кількість постраждалих унаслідок ударів по Харкову зросла до 54 людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА