17:41 02.03.2022

З початку російського вторгнення в Україні загинула 21 дитина – Денісова

2 хв читати
З початку російського вторгнення в Україні загинула 21 дитина – Денісова

З моменту початку російського вторгнення в Україну в країні, за даними різних джерел, загинула 21 дитина, повідомила уповноважений Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова.

"Ситуація в Україні залишається напруженою. Станом на 13:00 2 березня 2022 року російський окупант продовжив використовувати тяжку зброю та знищувати цивільне населення. З початку вторгнення Російської Федерації в Україні, за результатами аналізу інформації з різних джерел, загинула 21 дитина та постраждало 55 дітей", - написала Денісова у соцмережі Facebook.

Унаслідок обстрілів загарбниками зруйновано інфраструктуру міст: Києва, Ірпеня, Харкова, Маріуполя, Житомира, Херсону та населеного пункту Василівки Запорізької області.

У Житомирі внаслідок ракетного удару пошкоджено пологовий будинок. У Василівці снаряди прилетіли на подвір'я місцевої школи.

Харків і Херсон продовжують залишатися під потужними обстрілами.

"Сьогодні вночі внаслідок повітряного удару в м. Житомирі загинула одна дитина та постраждало шестеро дітей. Їх було врятовано з підвалів напівзруйнованих будинків. Своїми діями збройні сили Російської Федерації продовжують цинічно порушувати основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини", - наголосила Денісова.

Вона зазначила, що частини цих смертей можна було уникнути під час встановлення безпольотної зони над Україною, і закликала міжнародну спільноту та міжнародні правозахисні організації підтримати ініціативу щодо закриття українського неба від винищувачів ворога.

"Між тим під обстрілами у Чернігові в пологовому будинку народилися дві трійні. Доки в Україні на світ з’являються такі янголята— ми непереможні!" - додала вона.

Джерело: https://www.facebook.com/denisovaombudsman/posts/494720132009264

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, також для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

"Енергоатом" на 10 днів раніше вивів із планового ремонту блок АЕС 1000 МВт

Макрон про відправлення інструкторів в Україну: Ми хочемо мати коаліцію, і багато хто з наших партнерів уже дав свою згоду

Макрон: Сподіваюся, ми зможемо домовитися на рівні країн БРІКС про підвалини довгострокового миру в Україні

Франція починає постачання Україні літаків Міраж-2000 і навчить персонал однієї бригади - Макрон на зустрічі з Зеленським

Кулеба обговорив із вісьмома міністрами Північної Європи та Балтії способи забезпечення переваги України на полі бою

Зеленський обговорив з американськими депутатами захист від російських обстрілів

ВР ухвалила закон, що регламентує повноваження Держспецзв'язку щодо закупівлі безпілотних систем, боєприпасів до них, а також засобів РЕБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА