08:47 08.05.2019

Китай запевнив світ у стійкості своєї економіки напередодні нових торгових мит

2 хв читати
Китай запевнив світ у стійкості своєї економіки напередодні нових торгових мит

Китай впевнений, що подолає труднощі, які можуть бути викликані новими кроками американської адміністрації щодо підвищення мит на товари китайського експорту, пише в середу орган ЦК КПК газета "Женьмінь жибао".

"Китай готовий до того, щоб зіткнутися з усіма можливими труднощами і викликами в процесі економічних і торгових консультацій між Китаєм і США, тому Китай завжди був здатним тримати себе в руках", - йдеться в коментарі видання.

Агентство Сіньхуа у власному коментарі назвало дії США такими, що "викликають жаль", зазначивши, що Китай готовий до продовження торгової війни.

"Що стосується китайсько-американської торгової війни, то Китай завжди виступав проти неї, але він не боїться воювати і  воюватиме у разі необхідності", - підкреслило Сіньхуа.

Проте, агентство зазначило, що переговори є найкращим способом врегулювання протиріч.

Як повідомило у вівторок міністерство комерції Китаю, заступник прем'єра Держради КНР Лю Хе 9-10 травня здійснить візит до Вашингтона для проведення 11-го раунду двосторонніх переговорів з торгівлі.

Лю Хе очолить китайську делегацію на переговорах.

Візит відбудеться за умов, коли США оголосили про підвищення з п'ятниці мит на китайські товари вартістю $ 200 млрд з 10% до 25% у зв'язку з тим, що Китай вимагає перегляду раніше досягнутих в ході консультацій домовленостей.

"Протягом останнього тижня або близько того ми спостерігали ерозію зобов'язань з боку Китаю, я б сказав, відступ від зобов'язань, які вже були прийняті і зафіксовані як домовленості", - пояснив торговий представник США Роберт Лайтхайзер.

Раніше про рішення підвищити мита на імпортовану з Китаю продукцію заявив президент Дональд Трамп.

Він, характеризуючи причини свого рішення, написав у неділю в мікроблозі в Twitter: "Торгова угода з Китаєм триває, але занадто повільно, так як вони намагаються передомовитись. Ні!".

Він також попередив про можливе в найближчому майбутньому введенні 25-відсоткових тарифів на увесь інший китайський експорт в США.

Тепер можливість укладення торговельної угоди між США і Китаєм у травні викликає сумніви, писала в понеділок The Washington Post.

"Поворот до жорсткої лінії суперечить недавньому оптимізму адміністрації, і це засмучує плани на потенційно заключний раунд переговорів цього тижня", - йдеться в публікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Notus Energy побудує ВЕС 300 МВт в Одеській області

Світовий банк виділяє $47 млн грантів Україні на Re-PoWER

Група СБ та уряд України планують програму Renew Ukraine для розвитку ВДЕ - профільний директор IFC на URC-24

Конкуренція серед претендентів на ринку праці знижується п'ятий місяць поспіль

Графіки відключень е/е в середу можуть застосовуватися на годину менше - "Укренерго"

Група ЄІБ планує дві програми допомоги у вирішенні питання відновлення житлового фонду

ЄІБ забезпечить кредит на EUR100 млн для відновлення українських громад

ЄІБ запускає кредитну програму для українських малих і середніх підприємств загальним бюджетом понад EUR1 млрд

ЄІБ працює над створенням загальноєвропейського механізму для єкспорту товарів в Україну

ЄІБ затвердив фінансування розширення системи екстреної допомоги 112, оновлення залізниці та модернізацію метрополітену в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА