17:28 24.02.2020

Ціна газу для населення і тепловиків у лютому знизиться на 15,1%

2 хв читати
Ціна газу для населення і тепловиків у лютому знизиться на 15,1%

Ціна постачання НАК "Нафтогаз України" природного газу для потреб населення і виробників тепла у лютому 2020 року становитиме 3,948 грн/куб. м (без ПДВ, транспортування магістральними та розподільними газопроводами та націнки газзбутів), що на 15,1% менше, ніж у січні 2020 року (4,65 грн/куб. м).

У НАК зазначають, що ціна в лютому-2020 на 37% менше, ніж у лютому-2019, і є найнижчою оптовою ціною "Нафтогазу" для населення з квітня 2016 року.

"Нова ціна розрахована "Нафтогазом" відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 17 від 24 січня 2020 року та відображує ринкові тенденції зменшення вартості енергоресурсів, які останнім часом демонструють ключові європейські енергетичні біржі", - зазначили в компанії.

До розрахованої НАК оптової ціни далі додається вартість транспортування магістральними та розподільними мережами, націнка роздрібних постачальників (газзбути) у розмірі 2,5% і ПДВ 20%, які в підсумку формують кінцеву роздрібну ціну газу для споживачів.

У НАК нагадують, що затверджений Кабміном підхід до розрахунку ціни на газ для захищених споживачів діятиме до 30 квітня 2020 року, і "Нафтогаз" розраховуватиме ціну за цими принципами щомісяця до квітня-2020 включно. Ціна може коливатися і в бік зниження, і підвищення, залежно від ринкової ситуації, балансу попиту і пропозиції, погодних умов.

Як повідомлялося, Україна взяла на себе зобов'язання з 1 травня 2020 року повністю лібералізувати ринок постачань газу побутовим споживачам і забезпечити умови для конкуренції в цьому сегменті.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄБА просить надати бізнесу можливість самому відбирати критично важливих співробітників

Титанова "Велта" відчуває гостру нестачу кадрів аж до зупинки виробництва - СЕО

Актуалізація вимог "єОселі" збільшить попит на якісне житло і стимулюватиме економіку країни - думка

Обмеження е/е в Україні в середу розпочнуться з 19:00 замість 20:00 - обленерго

УЗ підвищила вартість комплектів білизни в плацкартних і купейних вагонах у 1,6 раза, у вагонах СВ - удвічі

ФДМ готується до приватизації одного з Дунайських портів

"Укренерго" скасувало обмеження споживачів з 07:00 до 20:00 середи в усіх областях

Україна влітку планує виставити на перші аукціони оренду 109 тис. га агроземель

SENSAR Development має намір побудувати в Ужгороді 5-зірковий готель і житловий комплекс

Ощадбанк придбав облігації нового випуску "Нової пошти" на 650 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА